Renault a raportat o creștere de 15,9% a vânzărilor în trimestrul al treilea

Renault a raportat marți o creștere de 15,9% a vânzărilor în trimestrul al treilea, iar producătorul francez și-a îmbunătățit prognozele privind evoluția pieței auto mondiale.

În perioada iulie-septembrie 2017, veniturile realizate de grupul Renault au urcat la 12,22 miliarde de euro, de la 10,55 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, grație creșterilor înregistrate în cele două Americi, Europa și Asia precum și vânzărilor solide de modele ZOE și Dacia, anunţă compania franceză.

Numărul total de vehicule vândute de grupul Renault la nivel mondial a crescut cu 9,4% până la 866.233 vehicule pe o piață care s-a extins cu 3,4%. În Europa, înmatriculările au crescut cu 4,9% pe o piață care s-a extins cu 1,4%, cu 397.097 vehicule înregistrate în trimestrul al treilea.

Maşinile vândute sub brandul Renault au înregistrat o creștere de 2,9%. Modelul Clio este al doilea cel mai bine vândut vehicul din Europa în timp ce Captur este cel mai bine vândut crossover.

Dacia a raportat o creștere de 10,3% a vânzărilor, susținută în principal de performanțele Sandero (creștere de 12%).

Aceste cifre au determinat Renault șă-şi îmbunătățească estimările privind evoluția pieței auto mondiale în 2017 până la un avans cuprins între 2-3%, comparativ cu estimările anterioare potrivit cărora piața auto mondială ar urma să înregistreze un avans cuprins între 1,5% și 2,5%. De asemenea, Renault și-a confirmat obiectivele comerciale pentru anul 2017, respectiv o creștere a volumului vânzărilor și a cotelor de piață atât în Europa, cât și pe piața internațională.

taguri
Adaugă un comentariu