Renault DeZir: Electrizant

Renault va prezenta la Salonul Auto de la Paris un concept exclusiv electric. Seducatorul DeZir atinge 100 km/h in 5 secunde.

Raspunzator de proiectul acestui concept car creat in cadrul departamentului de design Renault, a fost olandezul Laurens van den Acker.

Renault DeZir este un coupe cu doua locuri, care are o lungime de 4225 mm si un ampatament de 2582 mm, care sta pe roti de 21 inci si al carui nume DeZir, a primit litera Z cu trimitere la Renault Z.E., pentru a sugera modul electric de propulsie al conceptului.

Renault DeZir cantareste 830 kg si beneficiaza de tractiune spate. Bateriile Li-Ion de 24 kW/h sunt pozitionate vertical intre cele doua scaune.

Dincolo de designul elegant, particular si futurist, Renault DeZir dispune de un motor electric utilizat deja de catre Renault in cazul celorlalte modele electrice, care dezvolta 150 CP si 226 Nm, care poate sa-i asigure lui DeZir o viteza maxima de 180 km/h si o autonomie de 160 km. Renault DeZir accelereaza pana la 100 km/h in 5 secunde.

Adaugă un comentariu