Renault va dubla producția lui Zoe din toamnă

Producția lui Zoe va fi dublată în urma unor acțiuni de utilare a fabricii Renault din Flins, Franța.

Renault Zoe cu autonomie de 400 km este disponibil la vânzare în România. Avem și prețuri.

Producătorul va pregăti uzina pentru creșterea cadenței la 440 de unități pe zi, dublu față de capacitatea actuală. Excluzând weekend-urile, francezii ar putea produce 8.800 de unități Zoe în fiecare lună.

Odată cu creșterea capacității de producție pentru Zoe, francezii vor tripla cadența de producție pentru motoarele electrice, utilizate pe mai multe modele din gamă. Acestea din urmă sunt fabricate în Cleon, Franța.

Rabla Plus – ce mașini electrice se pot cumpăra cu bonusul de 10.000 de euro de la stat

Între timp, fabrica de baterii LG Chem din Polonia a fost inaugurată în cursul acestui an, ceea ce va asigura și acumulatorii pentru respectivele vehicule electrice. Francezii de la Renault vor fabrica modele electrice și la o altă uzină din Hexagon, respectiv facilitatea din localitatea Douai. Acel model va fi construit pe o platformă comună în Alianța Renault-Nissan și va fi prezentat ulterior.

S-a lansat primul serviciu de car sharing din România cu mașini exclusiv electrice

Fabrica lui Kangoo ZE va primi și ea investiții, care vor sosi la uzina Maubeuge pentru a crește și capacitatea variantei cu propulsie clasică a lui Kangoo.

Potrivit celor de la Automobile Propre, Renault Zoe va primi o nouă generație în 2019, care va seconda debutul celei de-a cincea generații a lui Renault Clio. Cele două modele de clasă mică erau programate să debuteze împreună în 2012, dar Zoe a sosit la câteva luni de la lansarea lui Clio.

UE vrea mașini electrice mai zgomotoase

Zoe și Clio împart numeroase componente, în special la interior, iar asta se va simți odată cu schimbarea de generație a celor două modele. Practic, clienții de Zoe vor beneficia de un interior împrospătat, care va debuta în 2019 pe Clio V.

Mașinile electrice devin mult mai accesibile: Ministerul Mediului vrea să dubleze prima pentru Rabla Plus

Până atunci, Zoe poate fi comandat cu o baterie care oferă o capacitate și o autonomie dublă față de momentul în care a fost lansat, precum și cu un motor mai puternic, de 110 CP. Acesta din urmă nu afectează autonomia lui Zoe, de 300 de kilometri conform noului standard WLTP.

Renault a vândut 100.000 de mașini electrice

Adaugă un comentariu