România, somată de Comisia Europeană să restituie imediat taxa auto încasată ilegal

România, somată de Comisia Europeană să restituie imediat taxa auto încasată ilegal, ani la rând. Termenul de restituire a banilor este de două luni, după ce Guvernul hotărâse ca rambursările să fie efectuate în rate.

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Uimitor! Mergeau pe șosea și AU SURPRINS VIDEO O TORNADĂ!

Din acest motiv, Comisia Europeană a somat România să restituie de îndată banii încasaţi ilegal. În caz contrar, Executivul ar putea fi trimis în faţa Curţii Europene de Justiţie, acolo unde riscă sancţiuni financiare importante.

Din 2014 si până în prezent, zeci de mii de români au depus cereri de restituire a taxei auto, au dat în judecată statul şi au câştigat, însă banii au întârziat să apară.

Perioadele de restituire pentru taxa auto 2018 sunt următoarele:

  • 1 ianuarie 2018- 31 ianuarie 2018, pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule,taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
  • 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019, pentru timbrul de mediu

Taxa auto poate fi recuperată, după ce Monitorul Oficial a publicat modelul de cerere necesar. Persoanele care au dreptul la recuperarea taxei pot acum să depună cererea la Fisc pentru a-și recupera banii.

Adaugă un comentariu