Se pregătește întâlnirea iubitorilor de Renault 16 din România

În 1966, Renault 16 a primit din partea presei de specialitate premiul Maşina anului în Europa’. A fost prima astfel de distincţie acordată constructorului francez Renault, una la al cărei prestigiu a contribuit şi amănuntul că pe locul secund s-a clasat Rolls-Royce Silver Shadow.

În plus, odată cu Renault 16, producătorul francez a consacrat pe piața mondială a automobilului două noțiuni : aceea de hatchback, automobil cu arhitectură în două volume, însă fără a fi break (omniprezent în peisajul rutier de azi), cât și pe aceea de ‘voiture a vivre’, conceptul de autoturism familial, extrem de versatil, putând-se achita cu succes atât de sarcina de ‘executiv’ (respectiv în folosința șefilor din ministere, din mari grupuri industriale ori servicii – poliție, servicii secrete, pompieri, armată) cât și de cea de mașină destinată marilor vacanțe de familie.

intalnire renault 16 romania (3)

 

Întâlnirea posesorilor de Renault 16 din România

Mai mulţi posesori şi iubitori ai Renault 16 din România plănuiesc o primă întâlnire națională anul acesta, pentru a celebra 50 de ani de când legendarul model a devenit, oficial, regină a şoselelor’. Cei care doresc să contribuie cu puncte de vedere privind organizarea acestui eveniment, precum și să-și anunțe participarea, sunt invitați să se logheze pe site-ul renault16.ro/forum, să-și facă o scurtă prezentare personală și a propriului automobil (dacă e cazul) și să-și exprime propunerile pe subforumul Renault 16 – automobilul nostru’, secţiunea Călătorii, Întâlniri, Evenimente’.

Adaugă un comentariu