Șoferii unor Ford GT-uri de teste au fost opriți pentru că mergeau cu dublul vitezei legale

Cred că mulți dintre voi se întreabă cum testează constructorii auto mașinile lor pe drumurile publice. Oare nu depășesc niciodată limite legale? Ei bine, este clar că o fac. Doar că, de cele mai multe ori, totul se întâmplă pe drumuri de munte, foarte slab circulate și atent supravegheate, cu piloți experimentați la volan. De aceea accidentele provocate în timpul testelor se pot număra pe degete în ultimii 10 ani. 

Cea mai recentă întâmplare pe aceast temă vine din SUA, unde șoferii a doua Ford GT-uri au fost opriți de Poliție pentru că au depășit viteza legale. Mașinile care aparțineau mărcii americane aveau la volan piloți de teste și se îndreptau spre zonele muntoase din Colorado pentru teste la altitudine ridicată. Însă, până să ajungă acolo, mașinile au fost surprinse în mai multe zone circulând cu viteză foarte mare. În momentul în care au fost opriți, radarul a înregistrat 101 mile pe oră, într-o zonă cu limitare la 50 mph. Automat, asta înseamnă o citație pentru a apărea în fața unui judecător care urmează să stabilească pedeapsa care va fi aplicată celor doi șoferi.

Scena surprinsă în fotografia de mai sus pare mai degrabă desprinsă dintr-un joc Need for Speed. Știți voi, atunci când te prindeau polițiștii și tu erai la volanul unei mașini de peste 600 CP.

Adaugă un comentariu