Curioși cât mai costă șpaga pentru permis? Vă zice un instructor sucevean (VIDEO)

În ciuda demersurilor din ultimii ani de a reduce corupția, anumite „obiceiuri’ s-au păstrat intacte și în zilele noastre: șpaga pentru permis este principalul „ajutor’ pe care îl dau instructorii auto; sau, cel puțin, instructorul auto din clipul de mai jos.

Citește și:

Polițiștii ar putea să dispară de la examenul auto, mulțumită acestei aplicații! (VIDEO)

Sute de analfabeți din Giurgiu au permise de conducere, obținute cu șpăgi de mii de Euro

Scurt istoric al Poliției Rutiere București de la mita în pește până la acuzațiile de pedofilie

Permisul de conducere este dovada că ești apt pentru a opera un autovehicul pe drumurile publice, atât din punct de vedere medical cât și din acela al setului de cunoștințe privind Codul Rutier, sau autoturismul în cauză. Dar având în vedere că apar în mod regulat cazuri de mituire a persoanelor responsabile pentru conferirea dreptului la circulație, permisul de conducere poate însemna și că ai plătit pentru a poseda un drept pe care s-ar putea să nu îl meriți.

Cel mai recent exemplu vine din Suceava, unde rudele unei tinere l-au confruntat pe instructorul acesteia, care „sugerase’ plata a 400 de euro pentru a „facilita’ obținerea permisului de conducere. Propunerea a venit, firește, înaintea susținerei probei practice a examenului, pe care tânăra a trecut-o. Înregistrarea surprinde momentul în care rudele tinerei s-au întâlnit cu instructorul pentru a vorbi despre plata celor 400 de euro, o sumă pe care acestea au considerat-o exagerată.

Asaltat de întrebări dificile, instructorul evită să dea răspunsuri care l-ar putea incrimina și ajunge, într-un final, să piardă „negocierea’ – spre finalul discuției de 5 minute (cât a fost aceasta înregistrată), acesta poate fi auzit spunându-i fetei: „Dacă vrei, dai bani. Dacă nu vrei, nu dai.’

Direcția Generală Anticorupție (DGA) au început demersurile pentru a stabili dacă există suficiente probe pentru un dosar. „Am luat la cunoştinţă despre această situaţie şi rămâne să analizăm dacă din filmare rezultă elementele necesare pentru a ne sesiza cu privire la suspiciunea săvârşirii unei fapte de corupţie’, a declarat purtătorul de cuvânt al DGA.

    Vlad says:

    Inainte sa publicati un articol de rahat si sa atacati politistii doar penteu ca este la moda…mai bine v-ati face munca de reporteri si poate asa ati afla ca practica instructorilor de a cere bani candidatilor in numele examinatorilor, pentru a promova proba practica, este la moda in ziua de azi…chiar daca nu au nicio treaba sau legatura cu politistii care examineaza….instructorii cer bani de la candidati si merg la doua capete..daca acel candaditat promoveaza proba practica si este declarat admis pe merit, banii raman instructorului care isi asuma meritele….daca este respins candidatul….instructorul innapoiaza banii candidatului motivand ca nu s-a putut de data aceasta…sunt sute de astfel de cazuri semnalate in care nu se face nimic deoarece este nevoie de plangerea candidatului si instructorii auto continua cu astfel de practici in timp ce politistii examinatori sunt acuzati fara sa aibe vreo vina

Adaugă un comentariu