Studiu: 87% șoferii din România consideră că anvelopele premium sunt mai sigure

Un studiu confirmă faptul că în proporție de 87% șoferii din România consideră că anvelopele premium sunt mai sigure, fiind urmați de șoferii din Bulgaria cu 70%, Italia cu 61%, Franța și Germania cu 59%, Polonia cu 58% și Cehia cu 54%.

În ciuda faptului că profilul benzii de rulare al anvelopelor din segmentul economic arată de multe ori similar cu cel al anvelopelor premium, acestea nu garantează aceeași performanță. În plus, producătorii de anvelope premium își supun produsele unor sesiuni extinse de teste. În stadiul de dezvoltare de produs, anvelopele de înaltă calitate sunt supuse la până la 300 de tipuri diferite de teste.

Peste două treimi din totalul șoferilor care au participat la studiu consideră că anvelopele sunt un factor foarte important pentru siguranța în trafic. Rata cea mai ridicată s-a înregistrat în România (91%), urmată de Bulgaria (89%), Italia (87%), Germania (85%), Polonia (79%), Cehia (78%), în timp ce cel mai mic procentaj a fost înregistrat în Franța, unde numai 65% dintre șoferi au considerat că anvelopele sunt un aspect important în siguranța traficului.

Datele prezentate au la bază un studiu efectuat anul acesta de producătorul finlandez de anvelope, Nokian Tyres și organizat de compania de studii de piață Ipsos. Studiul relevă atitudini diferite ale șoferilor din diferite țări europene, confirmând, în același timp, evoluția pozitivă a conștientizării de către șoferi a importanței siguranței la volan. Studiul a fost efectuat în Germania, Polonia, Cehia, Italia, Franța, România și Bulgaria pe un eșantion de 1.800 de respondenți.

Adaugă un comentariu