Suzuki susține o misiune de explorare a Lunii

Producătorul japonez Suzuki a încheiat un parteneriat cu Hakuto, primul echipaj de exploratori pe Lună cu finanțare privată din Japonia. Aceștia se pregătesc de misiunea Google Lunar XPRIZE, misiune care presupune debarcarea pe Lună a unui vehicul și deplasarea acestuia pe o distanță de 500 de metri.

Vehiculul va transmite imagini foto și video de înaltă rezoluție, iar producătorul Suzuki s-a angajat să ofere suportul tehnic necesar în dezvoltarea și fabricarea acestuia.

“Suntem încântați să susținem echipajul Hakuto și misiunea acestuia de explorare a Lunii. Ne-a impresionat în primul rând dorința de a deplasa un vehicul pe Lună. Suntem convinși că misiunea de explorare va fi un succes și datorită tehnologiilor Suzuki ce vor fi încorporate pe acest vehicul”, a declarat Toshihiro Suzuki, Președinte, CEO și COO Suzuki.

Provocările constau în dezvoltarea unui vehicul cu o masă redusă (în vederea diminuării costurilor) și cu capacități de manevrare excelente.

“Suntem mai relaxați odată cu semnarea acestui parteneriat cu Suzuki, reducerea greutății și tracțiunea integrală fiind esențiale vehiculului nostru care va ajunge pe Lună. Vom încerca să aplicăm cât mai multe dintre tehnologiile Suzuki dezvoltate în producția vehiculelor din clasa mică și a celor cu tracțiune integrală”, a declarat și Takeshi Hakamada, liderul echipei Hakuto.

Adaugă un comentariu