Teodorovici: Taxa auto va fi restituită săptămâna viitoare, cel târziu

Fosta taxă auto va fi restituită săptămâna viitoare, cel târziu, cetățenilor care au solicitat acest lucru. Deși termenul-limită stabilit pentru returnarea banilor este 30 iunie 2019, Eugen Teodorovici promite că va rezolva problema mult mai devreme.

La finalul ședinței de joi a Guvernului, ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că fostele taxe auto vor fi restituite cetățenilor până săptămâna viitoare, cel târziu pe 31 mai. Potrivit acestuia, Executivul ia măsuri pentru a aloca toate fondurile necesare returnării banilor datorați și a dobânzilor aferente.

Am aprobat o hotărâre de Guvern pentru o alocare din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a sumei de 700 milioane de lei în vederea restituirii taxei auto la modul general de către structurile statului. Am făcut un transfer al acestei sume de la Ministerul de Finanţe din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului în Fondul pentru Mediu‘, anunță Eugen Teodorovici, citat de adevărul.ro.

Cu toate acestea, este posibil ca cele 700 de milioane de lei să nu fie suficiente pentru a acoperi toate costurile: „Dacă se ajunge la o nouă decizie de alocare de fonduri, acest lucru se va întâmpla chiar săptămâna viitoare, astfel încât până la final de lună mai să se facă plata la tot ceea ce este emis decizie de impunere de către ANAF‘, adaugă ministrul finanțelor publice.

Care sunt aceste taxe auto?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Concret, este vorba despre taxa specială, taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante și timbrul de mediu, pe care Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a declarat ilegale. Cetățenii au putut solicita până pe 31 august 2018 înapoierea sumelor plătite pe acestea.

De când a fost desființat timbrul de mediu, în 2017, numărul mașinilor vechi a crescut considerabil în România. În momentul de față, jumătate dintre autoturismele care circulă pe drumurile noastre au o vechime mai mare de 15 ani.

 

Sursa foto: en.kremlin.ru

Adaugă un comentariu