Taxiul revoluționar pentru care nemții plătesc doar zece eurocenţi pe kilometru

Nemții au început un experiment privind mijloacele alternative de transport. Un start-up din Berlin a pus la cale o aplicaţie prin care oamenii scriu destinaţia la care vor să ajungă, sunt cuplaţi cu alţi călători care merg în zonă şi la final nimeni nu plăteşte mai mult de zece eurocenţi pe kilometru.

Microbuzele se numesc Allygator Shuttle și au menirea de a duce la destinație sute de călători zilnic. Pentru a beneficia de aceste servicii, utilizatorii trebuie să instaleze aplicaţia şi să scrie destinaţia, apoi algoritmul creat de companie îl va cupla cu alţi utilizatori din zonă şi le va crea cel mai convenabil traseu.

Serviciul electric în totalitate se adresează celor care nu vor să plătească mai mulți bani la mijloacele de transport în comun ori nu vor să schimbe mai multe dintre acestea.

„Să ai un serviciu de transport complet electric, deci fără poluare și care permite ca în trafic să fie mai puține mașini care nu mai fac blocaje rutiere și care nu au nevoie de locuri de parcare e un scenariu fantastic pentru orașe și vrem să oferim tehnologia pentru acest scenariu’, a declarat Tom Kirschbaum, fondator Door2Door, start-up-ul care operează microbuzele.

Există riscul ca acest serviciu să fie interzis, la fel cum nemții au blocat Uber în anumite orașe din Germania, scrie digi24.ro.

Adaugă un comentariu

Articole similare