Tesla cucerește Europa: iată cifrele-record înregistrate de Model 3 în 2019

Tesla scrie istorie în continuare, de data aceasta cu Model 3, care a reușit o performanță în vânzări nemaivăzută până acum în segmentul mașinilor electrice.

Citește și:

Problemă majoră Tesla, descoperită de un hacker. Mașina poate paraliza temporar

Un duel mult așteptat: Porsche Taycan Turbo S vs Tesla Model S P100D (VIDEO)

Analizele de piață efectuate de analiștii de la Jato Dynamics privind vânzările de autovehicule în luna septembrie în Europa au confirmat, mai mult ca niciodată, priza la public pe care Tesla Model 3 o are.

Pentru a treia patra oară în acest an, Model 3 este cea mai vândută mașină electrică din Europa, cu 17.505 unități înmatriculate în luna septembrie. Aceeași distincție a fost obținută de modelul american și în lunile februarie, iunie și august ale acestui an. Însă performanța cu adevărat impresionantă este locul 11 ocupat de Model 3 în clasamentul general.

Practic, au existat mai mulți clienți doritori de Model 3 câți au fost pentru modele precum Volkswagen Tiguan (locul 12; 17.275 unități înmatriculate), Skoda Octavia (locul 15; 16.315) sau Opel Astra (locul 20; 13.835). În topul clasamentului s-a aflat Volkswagen Golf, cu 32.398 de unități înmatriculate, asta în condițiile în care noul Golf stătea să se lanseze. Podiumul a fost completat de Opel Corsa (28.453) și de Renault Clio (24.895).

Adaugă un comentariu