Tesla Model Y ar putea fi construit pe platforma lui Model 3

Noi informații despre viitorul Tesla Model Y au ieșit la iveală. În același timp, aflăm că noul model va fi produs și într-o variantă mai accesibilă, destinată pieței din China la Gigafabrica Tesla din Shanghai. Până de curând, nu se credea că Tesla Model Y ar putea împrumuta platforma lui Model 3. 

Citește și…

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Și-a uitat copilul pe plafonul mașinii și a intrat pe autostradă. Cum au reacționat ceilalți șoferi

Metoda rapidă prin care știi dacă autoturismul tău este rechemat în service

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

Îngroziți de mașinile autonome, locuitorii acestui oraș le bombardează cu pietre și le scot în afara șoselei

 

Viitorul crossover 100% electric de la Tesla va avea un preț de pornire ce variază între 35.000 și 40.000 de dolari pe piața din Statele Unite. Varianta de bază va beneficia de tracțiune integrală și de nivelul 4 de conducere autonomă.

De asemenea, modelul de bază va avea o autonomie de cel puțin 400 de kilometri și va folosi versiunea 3.5 a lui Autopilot cu și mai multe camere video.

Următorul crossover Tesla va concura cu BMW X4 și Mercedes-Benz GLC Coupé în materie de spațiu interior și utilitate, cu precizarea că ar putea exista și o variantă cu trei rânduri de scaune.

Cel mai probabil, Model Y va fi construit pe platforma actualului Model 3 pentru a putea reduce costurile de producție.

Construcția fabricii Tesla Gigafactory 3 a demarat zilele trecute. Această uzină va facilita construcția modelelor Tesla pentru piața locală, deoarece viitorul comerțului dintre China și Statele Unite este în continuare într-o situație incertă.

Elon Musk a anunțat că fabrica din Shanghai va începe producția lui Model 3 înainte de sfârșitul anului 2019 și că va lucra la capacitate maximă începând cu primăvara anului 2020.

Adaugă un comentariu