Tesla va deschide un centru de inginerie în Grecia

Producătorul american de mașini electrice Tesla va deschide un centru de inginerie în Grecia, la Atena, care se va ocupa de cercetare și dezvoltare.

Aceasta este un succes puternic pentru Grecia, țară care a dat trei dintre cei mai puternici ingineri ai constructorului auto. Planurile Tesla pentru Grecia au un potențial imens.

De altfel, Vasilis Apostolopoulos – șeful Asociației Antreprenorilor Eleni – a anunțat că își va pune la dispoziție gratuit propria fabrică pentru ca Tesla să testeze noi produse. Respectiva fabrică se află în Corint, iar oferta este pentru 10 ani.

În afara de Marea Britanie, Olanda și Germania, Tesla are o prezență slabă în Europa

Anterior, compania intenționa să realizeze o Gigafabrică în Europa și mai multe țări au încercat să atragă Tesla. Inclusiv România avea un astfel de plan în anul 2016, pe vremea Cabinetului Cioloș. La acel moment, Costin Borc – ministrul Economiei – anunța că România are negocieri incipiente cu constructorul american.

Tesla Motors a primit o ofertă surprinzătoare din partea Franței. Ministrul francez al Energiei îi propune lui Elon Musk de construciască o viitoare fabrică pe teritoriul din Hexagon.

Posibila fabrică Tesla ar putea fi ampasată în Alsacia, la 1,5 kilometri de granița cu Germania, pe locul unei centrale nucleare ce va fi închisă la finalul acestui an. În așa fel, locurile de muncă din zonă ar urma să fie salvate.

taguri
Adaugă un comentariu