Toyota a prezentat o serie de sisteme de siguranta active care vor debuta in 2015

Toyota a prezentat o serie de sisteme de siguranta active in Japonia. Conform oficialilor niponi, acestea vor fi introduse pe modelele de serie incepand cu anul viitor si sunt impartite in doua pachete.

Primul dintre acestea poarta denumirea de TSS C (Toyota Safety Sense) si include: Pre-collision System, Lane Departure Alert (avertizare la parasirea benzii de rulare) si Automatic High Beam, o tehnologie capabila sa schimbe in mod automat faza lunga cu faza scurta si vice-versa, in functie de trafic.

Sistemul Pre-collision integreaza o camera video si un radar laser pentru a monitoriza traficul. In prima faza acesta va avertiza soferul, atat vizual, cat si acustic, cu privire la o posibila coliziune. In cazul in care soferul nu raspunde corespunzator la acesti stimului, sistemul va frana automat si va putea reduce viteza de deplasare a masinii cu aproximativ 30 km/h.

Cel de-al doilea pachet se va numi TSS P si include sistemele amintite mai sus, dar va integra si tehnologia Radar Cruise Control impreuna cu o versiune capabila sa detecteze pietonii a sistemului Pre-collision.

Adaugă un comentariu