Toyota va rechema în service 6,5 milioane de mașini pentru remedierea unei probleme la comutatorul geamurilor electrice

Toyota Motor Corp. va rechema în service 6,5 milioane de vehicule la nivel internațional pentru remedierea unei probleme la nivelul comutatorului geamurilor electrice. Conform oficialilor, în anumite situații, acesta se poate supraîncălzi și topi din cauza gresării insuficiente din timpul procesului de asamblare.

Recall-ul include 2,7 milioane de mașini din America de Nord, 1,2 milioane din Europa și 600.000 din Japonia. Conform producătorului nipon, nu s-a înregistrat niciun accident din cauza acestei defecțiuni, iar rechemarea în service este catalogată drept o măsură de precauție.

Modelele afectate de noul recall sunt Corolla, RAV4, Camry, Yaris, Highlander, Tundra, Sequoia și Scion xB, produse între ianuarie 2005 și decembrie 2010.

Citește și: Recall-ul Toyota cu privire la airbag-urile Takata se extinde în Europa

Dar Toyota nu se află la primul recall de dimensiuni impresionante. În luna iunie, rechemărea în service legată de airbag-urile produse de Takata s-a extins la nivel mondial. 2,86 de milioane de mașini sunt afectate de chemarea în service a japonezilor, iar dintre acestea, 1,729 de milioane se află pe Bătrânul Continent.

Tot în recall-ul legat de airbag-uri sunt implicați și producătorii Honda și Nissan, problema fiind la nivelul celor de la Takata.

Via | Reuters

Adaugă un comentariu