Ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3) se apropie de finalizare

vezi galeria foto

Ministerul Transporturilor din România a publicat pe Facebook o serie de fotografii cu ultimul tronson al autostrăzii București – Ploiești (A3).


Citește și:

Codul Rutier 2019: Cât de mari vor fi amenzile?

Black Friday 2018: BMW i8 la ofertă!

Proiect de lege: amenzi pentru șoferii filmați în trafic

Autostrada A8 a fost votată: Ce urmează?

Cel mai scump loc de parcare din țară

Prețuri în România: Noul Mercedes-Benz GLE

Noi oferte ANAF: Mașini de vânzare în noiembrie?

Se scumpește RCA!

O nouă țeapă circulă prin SMS

 

Cei trei kilometri de șosea sunt aproape finalizați, iar Ministerul Transporturilor declară că În curând se deschide circulația‘.


De asemenea, în aceeași postare de pe Facebook, autoritățile anunță că Lucrările sunt aproape finalizate pe tronsonul de la intrarea în Capitală a autostrăzii București – Ploiești (A3). Constructorul toarnă ultimul strat de asfalt, montează parapete, gardul de protecție, consolele de iluminat, amenajează sensul giratoriu de pe strada Gherghiței și lucrează la amenajarea intersecției Petricani‘.

Tronsonul are o lungime de trei kilometri, iar aceștia au fost contractați pentru suma de 28 de milioane de euro. Tot în cadrul acestui proiect se află și nodul de la Moara Vlăsiei, dar și cel de la Centura București, titrează Hotnews.ro.


Lucrările au întârziat un an, deoarece, inițial, aveau termen de finalizare noiembrie 2017. Acest contract de proiectare și execuție a intrat în sarcina Asocierii Aktor – EuroConstruct Tradin 98, iar suma stabilită pentru acesta a fost de 129.180.727,51 lei fără TVA.

Autostrada București – Ploiești (A3) a fost inițial deschisă circulației în iulie 2012. Cel 60 de kilometri de autostradă conectează în prezent Șoseaua de Centură de orașul Ploiești.


În altă ordine de idei, Autostrada Târgu Mureș – Iași (A8) a fost votată. Supranumită Autostrada Unirii, A8 va lega Iașiul de Târgu Mureș, ceea ce le-ar aduce cetățenilor din nord-estul țării o legătură mult-dorită cu Vestul. Lungimea acesteia va fi de 320 de kilometri și va include un pod peste Prut, care va duce autostrada până la vama Ungheni, în Republica Moldova.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE