Un nou caz în scandalul mașinilor vulnerabile în fața hackerilor

În urmă cu câteva săptămâni, un Jeep Cherokee a fost “vizitat” de doi hackeri pentru a demonstra faptul că tehnologia folosită de producători nu este 100% impenetrabilă. Astăzi, un grup de cercetători ai Universtității din San Diego, California, continuă epopeea atacurilor asupra sistemelor unui vehicul.

De această dată, mașina țintă a fost un Chevrolet Corvette, iar atacatorii au avut nevoie de un dispozitiv special montat în portul de diagnoză OBD-II. Acest tip de dispozitiv este folosit în service-uri și funcționează prin Bluetooth sau Wi-Fi. Specialiștii îl utilizează pentru a primi informații cu privire la erorile sau defectele întregistrate de mașină.

Unii șoferi utilizează acest dispozitiv pentru a monitoriza diverși parametri și pentru a face setări noi. În urma acestui experiment, cercetătorii au demonstrat că aceste tipuri de dispozitive sunt nesigure, iar cei care dețin cunoștințele necesare pot prelua controlul diferitelor funcții ale mașinii cu ajutorul unui telefon inteligent.

În cazul de față, cercetătorii au reușit să ponească ștergătoarele, să frâneze și chiar să dezactiveze sistemul de frânare.

,

Via | DailyMail

Adaugă un comentariu