Uniunea Europeană pregătește un proiect de lege care va face ilegală orice intervenție asupra kilometrajului

Parlamentul European și-a anunțat intenția de a interzice serviciile oferite în prezent de unele service-uri – care, contra cost, pot „da înapoi kilometrajul mașinii’.  Aceste reglementări intra în vigoare din 2018, eliminând în sfârșit temerile care însoțesc orice mașină achiziționată la mâna a doua.

În prezent, unele state din Uniunea Europeană interzic acest gen de practici, mai ales dacă mașina în cauză este vândută ulterior iar cumpărătorul nu este informat. Pe de altă parte, puține mașini second-hand importante în țara noastră scapă fără nicio intervenție asupra calculatorului care centralizează kilometrii parcurși, iar samsarii merg până la a schimba volanul și mânerul schimbătorului pentru a ascunde nivelul real de uzură al mașinii. Nici măcar cărțile de service nu pot certifica 100% valoarea afișată în bord, așa că acest proiect legislativ ar putea pune, în sfârșit, o restricție legală (pe lângă cea morală) în calea acestor practici.

Voi ce părere aveți, un astfel de proiect legislativ va elimina complet – sau măcar diminua categoric – practicile mizerabile ale celor care vând mașini la mâna a doua?

 

Adaugă un comentariu