Tehnologia V2V va reduce cu 80% numărul accidentelor rutiere

Departamentul pentru Transporturi (DOT) al Statelor Unite a anunțat că va propune obligativitatea dotării tuturor mașinilor noi cu sisteme de comunicații „vehicle-to-vehicle (V2V), pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere.

Tehnologia V2V permite mașinilor să comunice între ele prin unde radio și poate avertiza conducătorii auto asupra accidentelor potențiale sau chiar poate ajuta la prevenirea acestora. Pentru aceasta, mașinile schimbă în timp real, prin unde radio, informații referitoare la locație, viteză, direcție etc. Raza de acțiune este de circa 300 de metri, mai mare decât în cazul undelor radar sau senzorii optici. Un alt avantaj este acela că undele radio nu sunt blocate de alte mașini sau de obstacole.

DOT consideră că tehnlologia V2V poate preveni șoferii în cazul iminenței pericolelor, în special în cazul trecerilor prin intersecții și la schimbarea benzilor. De asemenea, mașinile cu sisteme de asistență avansate, precum și cele cu capabilități de conducere autonome, ar putea folosi tehnologia V2V pentru a elimina pericolele producerii unui accident.

Autoritatea pentru siguranță rutieră din SUA, NHTSA, apreciază că folosirea tehnologiei V2V, ca și a celei complementare V2I (vehicle to infrastructure) va permite pe viitor reducerea cu peste 80% a numărului de accidentele rutiere.

via | theverge.com

Adaugă un comentariu