Viitoarea generație Opel Astra va avea faruri LED cu tehnologie matrix

Opel va prezenta noua generație a lui Astra în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, urmând ca debutul comercial să aibă loc în 2016. Conform producătorului german, noul Astra va fi disponibil alături de faruri LED cu tehnologie matrix.

Nemții au botezat noua tehnologie IntelliLux LED Matrix și integrează un asistent de fază lungă menit să conlucreze alături de sistemul Opel Eye. Astfel, vizibilitatea pe timp de noapte va fi mult îmbunătățită, fără ca ceilalți participanți la trafic să aibă de suferit.

IntelliLux LED Matrix

 

În urma unui studiu demarat de Opel, s-a ajuns la concluzia că un șofer care circulă cu 80 km/h va putea detecta obiectele aflate pe marginea drumului cu 30 – 40 de metri mai devreme mulțumită sistemului IntelliLux LED Matrix. Astfel, șoferul va câștiga 1,5 secunde timp de reacție.

Sistemul oferit de Opel pe viitoarea generație Astra va porni în mod automat, diferențe majore urmând să fie observate în regim extraurban. Aici, asistentul de fază lungă va menține luminile “active” astfel încât șoferul lui Astra va avea vizibilitate maximă în orice tip de situație, fără ca ceilalți șoferi să fie incomodați.

Adaugă un comentariu