Viitoarele modele produse de Jaguar Land Rover vor fi capabile să ocolească automat gropile

Jaguar Land Rover lucrează de zor la o tehnologie care le va permite noilor modele să detecteze și să reacționeze la gropile aflate pe șosea. În prezent, tehnologia poate identifica prezența unei gropi în asfalt sau lipsa capacelor de canalizare.

Prin intermediul senzorilor montați pe mașină, sistemul de control central va identifica neregularitățile și va modifica răspunsul supensiilor pentru ca lucrurile să se petreacă cât mai lin.

Pentru moment, sistemul poate identifica o groapă doar în momentul în care mașina trece peste ea. În viitor, tehnologia va putea să evite zona respectivă, dar fără a depăși banda de mers, iar prin intermediul unui sistem de tip cloud, vehiculul în cauză va transmite informații și celorlalte mașini.

Momentan, există aplicația Waze, prin intermediul căreia, șoferii pot să-i avertizeze pe ceilalți participanți la trafic de prezența diverselor obstacole de pe șosele.

În ceea ce privește planul Jaguar Land Rover, britanicii spun că vor partaja sistemul, astfel încât să existe o comunitate cât mai largă de vehicule care să comunice între ele.

Via | AutoExpress

Adaugă un comentariu