Vilgard – Mașina electrică cu pedale

Suntem convinși că vă mai amintiți de familia Flinstone și de celebra lor mașină pusă în acțiune de picioarele pasagerilor. Ei bine, Vilgard vine cu un astfel de concept, transpus în era modernă pe care o trăim.

Vilgard funcționează pe principiul bicicletelor electrice. Aceasta dispune de o baterie de doar 5 kWh care pune în mișcare un motor electric. Dar autonomia nu este condiționată de micuțul set de baterii, întrucât Vilgard a instalat și pedale. Pe scurt, când mașina rămâne fără curent te apuci să dai bine din picioare pentru a ajunge la destinație. Și asta este bine nu doar pentru sănătate, ci și pentru mediu.

vilgard

Vilgard are o masă totală de 300 de kilograme, iar caroseria este fabricată din materiale compozite. La interior, conceptul propune spațiu pentru doi pasageri (unul în spatele celuilalt), un loc pentru copil, dar și un portbagaj de mici dimensiuni.

Vilgard măsoară 2,5 metri lungime, 1,2 metri lățime și are o înălțime de 1,5 metri. Motorul electric oferă 15 kW, iar viteza maximă ajunge la 80 km/h.

Via | Vilgard