Volkswagen Passat BlueMotion promite un consum de 3,7 litri/100 km

Volkswagen a deschis listele de comenzi pentru versiunea BlueMotion a modelului Passat. Pentru moment, doar germanii pot comanda cel mai frugal Passat din gamă, urmând ca în viitorul apropiat și restul piețelor să accepte comenzi.

Descris drept cel mai economic și mai prietenos (cu mediul) Passat de până acum, versiunea BlueMotion integrează motorul de 1,6 litri TDI capabil să producă 120 CP și 250 Nm. Alături de cutia de viteze manuală cu șase rapoarte, modelul producătorului german promite un consum mediu mixt de 3,7 litri la 100 de kilometri și doar 95 de grame de CO2 pentru fiecare kilometru parcurs.

La nivel estetic, Volkswagen Passat BlueMotion se diferențiază de restul versiunilor din gamă cu ajutorul grile active, a jantelor stil Copenhagen de 16 inch și a unor accesorii de caroserie noi. De asemenea, logo-ul BlueMotion a fost plasat pe capacul portbagajului și pe aripile mașinii.

Așa cum era normal, Volkswagen Passat BlueMotion va fi disponibil în ambele versiuni de caroserie, sedan și break, iar în Germania, prețul de pornire este de 29.425 de euro.