Volkswagen și-a arătat intenția de a cumpăra marca Fiat

Lovitură de teatru în industria auto! După ce Fiat a planificat minuțios renașterea mărcii Chrysler, cu care a și fuzionat anul acesta, se pare că grupul Volkswagen și-a arătat interesul de a cumpăra consorțiul Fiat-Chrysler Automotive.

Conform unor surse din presa germană, se pare că reprezentanții celor două companii au avut deja o întâlnire, în care au discutat posibilitatea unei tranzacții.

Motivele pentru care Volkswagen și-a arătat interesul de a cumpăra Fiat sunt cât se poate de serioase. Ținând cont de recenta fuziune a mărcilor Fiat și Chrylser, nemții ar avea astfel acces către piața nord-americană (a doua ca mărime din lume), pe care se chinuie de ani buni să o cucerească, fără prea mult succes însă.

Pe de altă parte, deși mai are multe aspecte de pus la punct până va fi finalizată fuziunea cu Chrysler, unele surse spun că familia Agnelli, care deține 30% din acțiunile Fiat, ar putea renunța pe viitor la marca de volum pentru a-și putea focaliza toată atenția către Ferrari.

Volkswagen nu este la prima tentativă de acest gen

Grupul VW și-a mai arătat relativ recent intenția de a cumpăra Alfa Romeo, însă Sergio Marchionne a respins orice discuții, clarificând că marca italiană nu este de vânzare.

În urma acestor zvonuri, acțiunile Fiat au crescut cu 5,1%, ajungând la 7,99 euro – cea mai mare creștere înregistrată într-o singură zi de la ultimul record din 2 ianuarie 2014 – în timp ce acțiunile VW au scăzut cu 2,4 procente, ajungând la 184,65 euro. În prezent, grupul VW valorează în jur de 88 miliarde de euro, în timp ce FCA (Fiat – Chrysler Automotive) are o valoare de 9,9 miliarde de euro.

 

Adaugă un comentariu