Volkswagen va actualiza în Europa sistemele software pentru mașinile dotate cu motoare Euro 5 și Euro 6

Volkswagen va actualiza în Europa sistemele software la vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 5 şi Euro 6 de la toate brandurile sale şi va oferi subvenţii celor care renunţă la vehiculele diesel mai vechi pentru unele noi

Grupul german a anunţat că diviziile VW, Audi, Seat, Skoda, Porsche şi brandurile de vehicule comerciale lucrează în acest moment la detaliile legate de subvenţii, astfel încât proprietarii de maşini echipate cu motoare diesel Euro 1,2,3 şi 4 să poată achiziţiona un model mai performant şi mai puţin poluant.

De asemenea, grupul auto va actualiza la toate brandurile sale sistemele software la vehiculele echipate cu motoare diesel Euro 5 şi o parte din cele cu Euro 6, nu doar în Germania ci şi în Europa.

“Cu acest pachet cuprinzător de măsuri vom reduce semnificativ emisiile de oxid de azot şi vom îmbunătăţi calitatea aerului’, a afirmat şeful Volkswagen, Matthias Muller.

În Germania  producătorul german va oferi actualizări la sistemul de software pentru aproximativ patru milioane de autoturisme dotate cu motoare Euro 5 și Euro 6.

Volkswagen a mai anunțat că va contribui cu 500 milioane de euro la un fond de mobilitate durabilă pentru orașe alături de alte investiții ale autorităților germane.

Adaugă un comentariu