Volkswagen va renunța la motoarele 1.4 TSI și 1.6 TDI

Volkswagen a anunțat că lansarea lui Golf 8 va aduce o serie de noutăți în gama de motorizări a grupului. Conform oficialului Herbert Diess, unitățile 1.4 TSI și 1.6 TDI vor fi înlocuite cu o gamă de propulsoare de 1.5 litri.

Informațiile au fost oferite în cadrul unui inteviu acordat în timpul Salonului Auto de la Detroit. Atât motorul de 1,5 litri benzină, cât și cel de 1,5 litri diesel vor fi oferite în mai multe versiuni de putere.

Conform oficialului german, motorul pe benzină va continua să beneficieze de sistemul start-stop și de tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Citește și: Volkswagen Golf va avea un sistem de infotainment controlabil prin gesturi

Așa cum afirmam și mai sus, ambele motoare de 1,5 litri vor fi introduse pe viitorul Golf 8, model care va ajunge în showroom-uri la începutul lui 2017.

Conform oficialului Volkswagen, noile propulsoare vor crește costurile de producție, însă vor oferi un consum redus și emisii mai scăzute. Cheltuielile vor fi amortizate rapid, întrucât cele două unități vor fi oferite în toată gama grupului Volkswagen (Audi, Seat, Skoda).

Via | WCF

Adaugă un comentariu