Lifestyle accesibil: SUV-ul coupe Volkswagen Nivus, mai ieftin decât T-Cross

Volkswagen Brazilia a prezentat primele imagini și informații cu Nivus, un SUV coupe care va ajunge ulterior și în Europa. Iată ce știm despre el.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Gama de modele Volkswagen globală s-a îmbogățit cu încă o ofertă, botezată Nivus, care tocmai a fost prezentată în premieră de către filiera braziliană a producătorului.

Despre Nivus nu au fost date oficial multe detalii tehnice, însă conform motor1.com, dealerii locali nu au știut să țină foarte bine secretul. Nivus va ajunge și în Europa cel mai curând în 2021, unde probabil că va avea altă denumire. T-Sport este una dintre ipoteze.

Volkswagen Nivus este asemănător din multe puncte de vedere cu T-Cross, SUV-ul coupe pe care germanii îl au acum la vânzare în Europa (și în Brazilia, printre altele). La capitolul dimensiuni, Nivus este mai lung cu 67 mm decât T-Cross (are 4.266 mm, dintre care 2.566 mm reprezintă ampatamentul) și se laudă cu un portbagaj mai spațios: 415 litri. T-Cross are 373 de litri.

Similitudinile se păstrează și la interior, noutatea aici fiind în cazul lui Nivus reprezentată de sistemul de infotainment Volkswagen Play, dezvoltat de reprezentanța din Brazilia. Acesta promite un ecran cu diagonală de 10,1 inci și conectivitate Apple CarPlay (wireless) și Android Auto (prin cablu).

La capitolul motorizări și niveluri de echipare, Volkswagen Nivus oferă ca entry-level — cel puțin în Brazilia — unitatea cu trei cilindri în linie, de 1,0 litri, cu 128 CP și transmisie automată cu șase rapoarte. Prețurile pentru Nivus 200 TSI încep de la 79.900 de reali brazilieni, echivalentul a 13.300 €. Diferențele de preț între Nivus și T-Cross echipate similar sunt, în Brazilia, de circa 2.000 €.

Nivelurile de echipare disponibile pentru Nivus în America de Sud sunt 200 TSI, Comfortline și Highline, cea mai bine echipată versiuni ajungând acolo să coste 110.260 de reali (circa 18.300 €).

Adaugă un comentariu