Mercedes-Benz C220 BlueTEC T-Modell: Dinamică familială

Încă nu știu de ce, dar breakurile vor avea întotdeauna un loc special în inima mea. Test drive cu Mercedes-Benz C 220 BlueTEC T-Modell.

Pentru foarte mult timp, breakurile au fost privite drept struțo-cămile de marea majoritate a oamenilor. Ba că sunt urâte, ba că sunt mai scumpe, ba că n-au aia și aia. Dar de câțiva ani, producătorii vin să contrazică aceste tipologii și ne demonstrează, generație după generație, că breakurile au un rol extrem de important în piramida auto.

Ce-i drept că nici eu nu am fost vreun împătimit al acestui tip de caroserie, dar timpul s-a scurs și, odată cu el, și gusturile mele s-au cizelat. {i uite așa am ajuns să iubesc breakurile. Pentru că îți pot demonstra, la orice oră din zi și din noapte, că sunt practice, că la nevoie pot fi dinamice și că sunt și atrăgătoare.

Pe scurt, cam aceasta este și povestea lui Mercedes-Benz C 220 BlueTEC T-Modell. Modelul constructorului din Stuttgart va fi capabil să se achite cu brio de orice acțiune întreprinsă alături de familie, dar când îi oferi ceva mai mult „jăratic’, în cazul modelului de test, motorină, n-ai să simți deloc „neajunsurile’ tradiționale etichetate în dreptul oricărui break. Propulsorul de 2,1 litri este capabil să ofere 170 CP și 400 Nm, resurse transmise către șosea prin intermediul cutiei automate cu șapte trepte, dotare necesară în cazul în care te gândești la drumurile lungi petrecute cu familia. Și pentru că ne-am îndreptat atenția către familie trebuie să precizăm că portbagajul măsoară 490 de litri, bancheta spate poate fi rabatată fracționat 40/20/40, iar volumul maxim ajunge la 1.510 litri.  Podeaua se aliniază perfect cu linia banchetei, pentru o suprafață de încărcare plană, extinzând posibilitățile de transport.

Dacă până acum nu te-am înduplecat cu aceste valori, încheiem prin a spune că la interior, Mercedes-Benz C 220 BlueTEC T-Modell echipat cu transmisia automată oferă spații de stocare cu o capacitate totală de 33,5 litri. În cazul versiunii cu transmisie manuală, valoarea scade până la 23,9 litri.

Verdict
Mercedes-Benz C 220 BlueTEC T-Modell poate fi considerat unul dintre cele mai atrăgătoare și versatile break-uri de pe piață. Totuși, vorbim despre un model de clasă medie premium, ceea ce se traduce printr-un preț de achiziție greu de digerat pentru publicul larg.

Adaugă un comentariu