Mercedes-Benz CLS 350 BlueTEC – Eleganță în mișcare

Primul CLS a reprezentat o reinventare a automobilului elegant. Acum, a doua generație primește un facelift.

Atunci când a fost lansat primul CLS, puțini credeau că o limuzină de clasă mare poate avea un impact atât de puternic pentru privitor. De atunci, CLS a ajuns la cea de-a doua generație, care acum a trecut printr-un facelift. Ca impact vizual, nimic nu s-a schimbat. CLS este pur și simplu impresionant și puține mașini pot rivaliza cu asta.

Mercedes-Benz CLS (6)

De aceea, Mercedes-Benz a mizat mai mult pe optimizări tehnologice și pe creșterea rafinamentului pentru tot ceea ce înseamnă CLS. Astfel, după facelift doar cei foarte buni cunoscători vor sesiza diferențele. Printre acestea enumerăm un sistem multimedia complet nou, cu conectivitate de top și aplicații dedicate, o nouă grilă față cu efect diamond, dar și farurile MULTIBEAM LED, care promit o vizibilitate de top pe timp de noapte.

Mercedes-Benz CLS (8)

Modelul testat a fost echipat cu propulsorul diesel de 3,0 litri, care dezvoltă 258 CP, cu transmisie spate și noua cutie automată cu 9 trepte. Motorul este extrem de rafinat și funcționează silențios în orice regim de turație, fiind impresionant faptul că după 90 km/h, acesta nu se mai aude aproape deloc. Interiorul este excelent izolat fonic, iar discuțiile dintre pasageri pot fi purtate în surdină chiar și la viteze de autostradă. Din acest punct de vedere, CLS este una dintre cel mai bine izolate fonic mașini din lume. Noua cutie automată cu 9 trepte funcționează foarte fluent, are un algoritm corect de alegere a treptelor, dar nu excelează la capitolul rapiditate. Totuși, spiritul Mercedes-Benz este foarte bine pus în valoare de angrenajul motor-cutie – totul pentru rafinament. Confortul la rulare este un alt atu pentru CLS, cizelarea elementelor trenului de rulare asigurând o eleganță desăvârșită la trecerea peste denivelări. Cu toate acestea, CLS impresionează cu un nivel de dinamică foarte atent studiat. La limită, tracțiunea este surprinzător de ridicată, iar comportamentul e sigur și neutru.

Mercedes-Benz CLS (1)

Deși deja știam asta, CLS ne-a surprins cu un mix senzațional, realizat între un design spectaculos și tradițiile specifice mărcii din Stuttgart.

Adaugă un comentariu