5 obiceiuri proaste pe care le au șoferii la volan. Iată ce să nu faci când conduci! | VIDEO

Orice altă activitate pe care o faci la volan în afară de șofat nu poate aduce nimic bun pentru că îți distrage atenția. Specialiștii nu recomandă vorbitul la telefon, mâncatul sau de ce nu… cântatul.

1. Nu mânca!

De multe ori, din grabă, șoferii iau un sandviș pe care-l consumă la volan pentru a mai salva ceva timp. Dat fiind că rămâne o mână ocupată cu mâncarea, există oricând riscul unei situații neprevăzute și e greu să controlezi mașina cu o singură mână.

2. Nu vorbi la telefon!

Vorbitul la telefon la volan nu este doar un obicei prost, dar este și pedepsit de lege. Există întotdeauna alternativa handsfree care lasă mâinile șoferului libere.

3. Nu te machia!

Acest lucru este valabil doar pentru șoferițe. De multe ori, acestea uită că nu sunt în fața oglinzii de acasă și aleg să se machieze în cea retrovizoare. Neatenția poate fi costisitoare.

4. Nu citi!

Toată lumea recomandă cititul, dar nu la volan. O fracțiune de secundă de neatenție e de ajuns pentru a se produce un accident cu urmări pe viață. Chiar dacă unui șofer îi poate lua la o oră de vârf două ore să traverseze Bucureștiul, ar fi bine să lase cititul pentru acasă.

5. Nu cânta!

Cântatul la volan nu este unul dintre cele mai grave obiceiuri. Totul depinde însă de experiența șoferului, de volumul muzicii și evident de trafic. Dacă volumul muzicii e prea tare, atunci există riscul ca șoferul să nu audă sirena unei ambulanțe.

Articole similare