Ce piese auto ne sunt necesare în sezonul rece?

Iarna pare să își intre în drepturi din ce în ce mai mult, iar noi suntem responsabili de echiparea mașinilor noastre, astfel încât acestea să poată circula fără probleme chiar și în condiții dificile. Frigul, zăpada și gerul ne pot pune probleme atunci când circulam cu mașina și mai mult decât atât, noi suntem responsabili și de locul pe care îl ocupăm pe carosabil, alături de celelalte mașini. În mod cert, avem obligația de a fi în permanență pregătiți pentru iarnă, deoarece avem nevoie de siguranță și este nevoie ca la rândul nostru să oferim siguranță.

În sezonul rece apare necesitatea utilizării unor anumite piese auto, pe care în ultimii ani nu mai este necesar să le căutăm în magazinele fizice. Așadar, mai puțin timp pierdut în magazine, mai mult timp câștigat pentru tine! Cumpăra piese auto online, care să te poată ajuta să treci cu bine peste iarnă, dar care să îți și ofere gradul de satisfacție și de siguranță necesar, iar în acest fel vei ști că ești asigurat pe timp de iarnă.

Care sunt piesele auto de care ai nevoie în sezonul rece?

Anvelope de iarna. Este de la sine înțeles faptul că, așa cum noi avem nevoie de încălțăminte potrivită oricărui sezon și mașina noastră va necesita anvelope cu care să poată circula atunci când gheața sau zăpada îi pun probleme. Anvelopele de iarnă sunt fabricate și testate special pentru condiții dificile și pot fi recunoscute destul de ușor după anumite criterii. Numele acestora este specific condițiilor, marcajele fiind de tipul snow, ice and snow sau winter. Pe de altă parte, cauciucurile de iarna pot avea ca marcaj un fulg și au de asemenea diferite caneluri, care să ajute din punct de vedere al aderentei. Profilul acestor anvelope este mai brutal, mai adânc, astfel încât acesta sa poată fi potrivit utilizării în condiții aspre.

Frânele sunt și ele piese auto care trebuie avute în vedere încă dinainte de sosirea sezonului rece. Este important să ai un sistem de frânare care să te ajute să te oprești la timp, deoarece gheața și zăpada îți vor îngreuna această sarcină. Poleiul este de asemenea extrem de periculos pentru o mașină cu un sistem de frânare slab, lucru care poate pune în pericol atât viața conducătorului auto cât și pe cea a celorlalți participanți la trafic. Vorbim aici și despre plăcuțele de frână, dar și despre discuri, piese auto ce pot fi comandate cu ușurință și online, în funcție de tipul mașinii tale.

Instalația de climatizare. Deși în mod uzual majoritatea conducătorilor auto se ocupă de acest aspect doar vara, considerând că atunci nevoile sunt mai stringente, în realitate și iarna ar trebui să avem în vedere aceste piese. În mod normal, aceasta trebuie revizuită din timp, mai ales atunci când știm că vom fi angajați în a face drumuri lungi, deoarece ea ne va fi necesară în tot acest timp.

Tot din categoria pieselor de schimb ale mașinii tale, căreia trebuie să îi acorzi atenție, face parte și bateria mașinii, deoarece practic aceasta îți va oferi baza de pornire. Ștergătoarele, apărătoarele de noroi, lanțurile pentru anvelope, acestea sunt alte piese și accesorii de care va trebui să ai grijă, astfel încât călătoriile tale să se desfășoare pe cât posibil în siguranță. Va trebui de asemenea să ai la tine și uneltele necesare pentru cazul în care mașina ta se află în dificultate sau în imposibilitatea de a se deplasa.

 

Adaugă un comentariu