Cum să îți echipezi automobilul. 4 tehnologii inovatoare pentru mașina ta

Zi de zi apar noi și noi tehnologii care ne fac viața mai ușoară, fie acasă, la serviciu sau pe drum. În consecință, vehiculele devin tot mai performante și mai confortabile, însă nu toate opțiunile puse la dispoziție de producător au un preț accesibil pentru majoritatea clienților. Din fericire, asta nu înseamnă că aceștia nu vor mai avea acces la tehnologiile noi, ci că trebuie să caute alternative.

 

Aceste alternative sunt aparatele și accesoriile concepute special pentru automobile, ce ajută la creșterea confortului, a eficienței și a siguranței șoferului. Iar dezvoltarea acestui sector se mișcă foarte repede, așa că s-ar putea să fii surprins de opțiunile pe care le ai în acest moment. Iată ce tehnologii noi ai la dispoziție pentru mașina ta:

 

Localizare prin GPS

 

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să uiți sau să nu găsești locul în care ai parcat, atunci știi cât de frustrant este să îți cauți mașina. Cu un localizator GPS această problemă ține de domeniul trecutului. Acesta poate fi accesat direct de pe telefon, așa că vei știi mereu poziția exactă a mașinii tale, oriunde ar fi.

 

De asemenea, această funcție este foarte utilă și în cazul în care mașina ta este ridicată sau chiar furată. Localizatorul îți va arăta în permanență poziția mașinii așa că te poți duce să o ridici sau să alertezi Poliția, după caz. Mai mult, modelele mai performante au și o autonomie mare, care poate ajunge până la 30 de zile, așa că nu va trebui să-ți faci griji că vei pierde semnalul înainte să găsești mașina.

 

Încărcarea bateriei

 

Există unele momente dificile, când rămâi blocat cu mașina din cauza bateriei care nu mai vrea să pornească. Când bateria mașinii este descărcată, singura soluție este să conectezi cablurile de pornire la o altă mașină. Însă ce faci dacă te afli într-o zonă retrasă și slab circulată sau dacă nu oprește nimeni?

 

În aceste situații opțiunile tale sunt limitate, dar nu inexistente. Acum poți folosi un acumulator extern, conceput special pentru pornirea mașinii. Acesta se conectează la cablurile de pornire și încarcă bateria suficient cât să pornească automobilul. Desigur, acumulatorul poate fi folosit și pentru încărcarea telefonului sau a laptopului, dar principalul beneficiu este că nu vei mai depinde niciodată de alții pentru a-ți porni mașina.

 

Analiza eficienței

 

Cu toții suntem preocupați de consumul de combustibil al mașinii. Deși fiecare vehicul are propriii parametri de consum în care se încadrează, asta nu înseamnă că acest consum nu poate fi redus. Conform Business Insider, poți folosi dispozitive de diagnostic care se conectează la computerul de bord al mașinii și analizează tiparele tale de condus. Acestea colectează date despre frânare, staționare și accelerație, pentru a eficientiza consumul de carburant al mașinii. Acestea se pot conecta la telefonul mobil, unde îți vor trimite toate datele colectate, pe care tu le vei putea folosi pentru a-ți îmbunătăți eficiența la volan, economisind totodată și bani la pompă.

 

Înregistrarea incidentelor

 

Accidentele au loc rar, așa că nu gândim foarte des la ele, însă dacă ești implicat într-unul, ultimul lucru pe care îl vrei este ca evenimentele să fie consemnate greșit, iar vina pentru un incident să cadă, pe nedrept, asupra ta. Tocmai de aceea, ai nevoie de o cameră de bord, a cărei înregistrări pot fi folosite pentru a arăta felul în care a decurs cu adevărat un incident.

Camerele pot fi montate atât în interiorul, cât și în exteriorul mașinii, și se pot conecta la telefonul mobil, precum și la alte dispozitive. Spre exemplu, poți conecta o cameră montată în spatele mașinii la o oglindă retrovizoare electronică sau la computerul de bord, pentru a naviga în spații înguste sau pentru a parca.

Sursă foto: Shutterstock

 

Adaugă un comentariu