Cum să speli corect motorul mașinii. E bine să faci operațiunea asta?

Cărui șofer nu-i place să aibă curat motorul automobilului său? Dar, este benefică o asemenea operațiune pentru “sănătatea” mașinii? Cât de des ar trebui făcută? Unde? Acestea sunt întrebări la care auto-bild.ro va răspunde în materialul de mai jos.

Există voci mai mult sau mai puțin autorizate care susțin că spălatul mașinii la motor poate afecta partea electrică a automobilului.

În primul rând, motorul trebuie să fie rece atunci când este spălat. De preferat ar fi de evitat stropirea directă cu apă a circuitelor în timpul spălării motorului.

Povestea Autostrăzii Soarelui. Cum voia Ceaușescu să construiască 3.200 km de autostradă și cum ar fi arătat România

Cum va arăta Autostrada Centură a Bucureștiului, proiectul menit să salveze Capitala

Pentru a evita orice risc, s-ar putea acoperi înainte de spălare cu pungi alternatorul și bujiile. Mulți dintre conducătorii auto procedează în acest fel pentru a fi siguri că apa nu-și va face loc pe unde nu trebuie. Totodată, doritorii se pot folosi de un compresor de aer pentru a îndepărta mizeria, dar și de lavete din microfibră, care nu lasă scame.

Operațiunea de spălare a motorului trebuie să fie destul de rapidă și trebuie efectuată cu produse care au în componenta substanțe de degresare (eventual un spray degresant).

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Când va intra în vigoare NOUA TAXĂ! Într-un fel sau altul, TOȚI O VOM PLĂTI!

Cât de des se spală motorul mașinii?

Motorul masinii trebuie curatat din cand in cand. Nu există o perioadă bine definită pentru spălarea motorului, însă o dată pe an, de preferat vara, este de ajuns, afirmă unii specialiști.

De ce se spală motorul mașinii?

Este indicat ca șoferii să curețe motorul pentru că astfel aceștia pot vedea mult mai repede eventualele scurgeri de lichide. Petele de ulei sau cele de antigel devin mult mai vizibile atunci când motorul este curat.

Cât de des se spală mașina?

Specialiștii afirmă că mașinile vechi ar trebui spălate mai des decât cele noi. Indicat ar fi ca în sezonul de iarnă şi cel de toamnă curățarea să se facă săptămânal, iar în cel de vară sau de primăvară, la două săptămâni sau chiar mai rar.

Explicația este foarte simplă. Mașina nu ar trebui spălată foarte des din pricina punctelor de rugină care se pot mări sub presiunea apei. Mai mult, de la prea multe spălări, vopseaua își pierde luciul și se mătuiește.

Ai idee CÂT CÂȘTIGĂ UN POLIȚIST în România? Nu te așteptai la SUMA ASTA!

Adaugă un comentariu