(P) Cum să găsești prosoape de baie potrivite pentru a se potrivi stilului din baia ta?

O renovare a băii te poate costă mult, foarte mult! Va trebui să scoți mulți bani din banca și să subțiezi consistent portofelul pentru a renova o baie ca la carte. O modalitate mai accesibilă de a oferi băii tale un aspect nou este actualizarea colecției tale de prosoape de baie.

Limitarea opțiunilor poate să apară copleșitoare, pentru că te gândești că este vorba doar despre niște prosoape, care nu au prea multe opțiuni de alegere, dar cumpărarea de accesorii noi pentru baie nu trebuie să fie dificilă. Înainte de a face achiziția, petrece ceva timp gândidu-te la preferințele tale și la personalitatea băii.

Aspectul prosoapelor de baie este un factor decisiv major. Întrucât sunt afișate tot timpul în baie, dorești ceva care să adauge un plus de stil aspectului băii tale. Performanța este, de asemenea, un factor de luat în calcul, în special pentru prosoapele de baie. Vrei prosoape care să reziste în timp și să-și mențină aspectul pufos. Vrei prosoape care să se și usuce bine, și repede. În concluzie: vrei niște prosoape de baie minune!

Ei bine, în cele ce urmează, vei află cum să alegi prosoapele pentru a se potrivi cât mai bine băii tale:

Alege culorile pentru prosoapele de baie

Când folosești prosoape de baie pentru a-ți decora baia, culoarea este un factor decisiv și foarte important. Albul, bejul, cremul și neutrele similare funcționează bine cu aproape în orice schemă de proiectare a băii. Ele oferă un aspect elegant și stilat pentru baia ta.

Totuși, pentru unii, prosoapele albe sau în orice nuanță neutră pot fi, de asemenea, plictisitoare, astfel încât alegerea unor prosoape colorate îți poate înveseli baia. Este o modalitate ușoară de a adăuga un strop de culoare fără a zugravi pereții.

Când alegi culorile prosopului, ia în considerare decolorarea. Culorile închise tind să arate destul de rău după decolorare față de prosoapele de culoare mai deschisă. Țesătura se poate estompa în mod natural în timp, din cauza utilizării și spălării regulate.

Uită-te la alte culori și decorațiuni din baie pentru a alege culoarea prosopului. Alege culori care să completeze acele caracteristici deja existente. De exemplu, în loc să încerci să potrivești o culoare albastră pe care o ai deja în baie, alege o culoare diferită care să se asorteze bine cu ea.

Alegerea a două culori diferite de prosop conferă băii un contrast care va arată elegant, chic. Culorile contrastante funcționează foarte bine. Poți, de asemenea, codifică culoarea prosoapelor dacă ai mai multe băi. Este mai ușor să pui prosoapele corect în baie atunci când alegi o culoare diferită pentru fiecare.

Ia în considerare tiparele

Preferi prosoape în culori uni sau prosoape cu modele? Prosoapele în culori uni oferă o opțiune mai versatilă, care durează ani de zile, chiar dacă preferințele de stil se schimbă. Modelele adaugă o notă mai decorativă și pot aduce puțină distracție în baie. Unele prosoape au modele realizate din două sau mai multe culori diferite. Acestea oferă mai mult contrast și se remarcă mai mult.

O altă opțiune este de a alege modele ton-pe-ton care sunt create cu cusături. Aceste modele integrate sunt mai subtile, dar la fel de decorative.

Dacă nu te poți decide, ia în considerare să optezi pentru ambele. Poți alege prosoape de baie uni și le poți asocia cu prosoape de mână care au un model. Când le afișezi, culorile uni oferă fundalul perfect pentru prosoapele cu modele.

Bordurile și marginile prosoapelor afectează aspectul general și performanța. Marginile cu benzi oferă un finisaj clar și rezistă mai mult, ceea ce îți garantează că vei avea prosoape frumoase mai mult timp.

Multe prosoape au bandă decorativă sau broderie de-a lungul marginilor scurte. Acest lucru poate adăuga un finisaj decorativ subtil prosoapelor de baie.

O altă opțiune de luat în considerare sunt franjurile. Această opțiune adaugă textură de-a lungul marginii. Reține că franjurile se pot deteriora în timp, ceea ce face că prosoapele să pară vechi.

Decide cum să le afișezi

Modul în care îți afișezi prosoapele de baie poate afecta modelul sau culoarea deja aleasă. Dacă agățai un prosop, designul general este important. Dacă le rulezi și le pui pe un raft, ia în considerare suprafața care va fi vizibilă.

Gândește-te la mărime

Dimensiunea prosopului de baie afectează decizia de cumpărare. Prosoapele de baie standard pot varia de la 50×90 cm până la 70x140cm. Căuta dimensiuni mai mari pentru că sunt mult mai eficiente în baie, mai ales când ieșim de la dus.

Ia în considerare senzație pe care o dorești

Aspectul nu este totul. Greutatea prosopului afectează modul în care se simte prosopul atunci când îl folosești și cât de bine absoarbe umezeală. Prosoapele mai ușoare, se usucă rapid. Prosoapele cu greutate medie oferă un echilibru între greutate și absorbție. Prosoapele grele absorb mult, dar pot fi, de asemenea, dificil de utilizat datorită greutății și se usucă greu. Ia în considerare senzația pe care o dorești. 

Alege și alte textile pentru baie

O altă opțiune, după ce ai ales prosoapele de baie, este covorașul de baie asortat. Le poți găsi în forme pătrate, ovale și rotunde în diferite dimensiuni. Ia în considerare cantitatea de spațiu pe care o ai în baie atunci când alegi covorașul de baie.

Alege o culoare care să funcționeze perfect cu prosoapele de baie. Dacă alegi prosoape în culoare uni, ia în considerare un covor de baie cu model pentru a aduce un anumit echilibru vizual.

Avantajul de a cumpăra prosoape de baie este că nu există un răspuns corect sau greșit. Preferințele personale te ajută să iei decizia finală. Deoarece prosoapele de baie sunt mai ieftine decât mobilierul, acestea reprezintă o opțiune de schimbare de decor mai bună și pe buget.

Verifica selecția de prosoape de la sabaev.ro pentru a adăuga o notă de stil și decorativă în baia ta.

Adaugă un comentariu