UN VW T5 pentru Nurburgring

O ofertă puțin mai ciudată a fost postată recent pe un site de vânzări auto din Germania: un Transporter T5 pentru care proprietarul cere o sumă colosală. Un preț aproape echivalent cu al unui Porsche 911 GT3 de ultimă generație.

Cam mult pentru o dubiță. Însă prețul este explicat de toate informațiile care constituie descrierea acestui T5, redenumit TH2RS.

Proprietarul a cumpărat mașina în 2004. Patru ani mai târziu, aceasta a fost implicată într-un accident, în urma căruia a fost luată decizia de recondiționare; doar că într-un mod diferit față de schițele originale. Foarte diferit.

Spre exemplu, a primit un motor nou: un boxer de 3,6 litri aspirat, preluat de la un Porsche 911 Turbo (generația 996). În versiune standard, acesta se lăuda cu 420 de cai-putere și 560 de Newtoni-metru, însă sub capota lui T5 a ajuns la 647 CP și 790 Nm. Iar puterea este trimisă la roțile din spate printr-o transmisie manuală, cu șase trepte. Resursele sunt apoi administrate corespunzător de un diferențial Drexler.

Află aici cu cât se vinde acest VW T5  care poate rula fără probleme pe Nurburgring.

taguri
Adaugă un comentariu