Coupe-ul cu patru portiere Nissan Epoch Concept are propulsie exclusiv electrică și prefigurează un model destinat chinezilor.

vezi galeria foto

Probabil cel mai rafinat dintre cele patru prototipuri pe care Nissan le-a prezentat la Salonul Auto de la Beijing, coupe-ul cu patru portiere Nissan Epoch Concept are propulsie exclusiv electrică. Tratarea minimalistă a designului pune perfect în valoare formele sale armonioase. Ce altceva mai putem spune despre Nissan Epoch Concept?


Nu prea multe, deoarece aici se regăsește efectul cu adevărat derutant al senzației pe care Nissan a produs-o cu cele patru prezentări în premieră de la Beijing: modele de serie bazate pe acestea vor apărea până în 2026, plus încă un model – despre care doar s-a menționat că va fi lansat ca parte din planul strategic Nissan pentru piața chineză, fără a se spune în ce clasă și fără a se oferi vreo imagine a sa. Altfel, nicio specificație tehnică nu a fost dezvăluită nici cu referire la Nissan Epoch Concept și nici privind celelalte trei prototipuri, numite Epic, Era și Evo.


Ce am observat noi la Nissan Epoch Concept: din profil, seamănă cumva cu BMW Seria 4 GranCoupe, altfel personalizarea designului este reușită, degajând un rafinament și o eleganță de top. Ne-au mai plăcut integrarea lunimilor LED în față și în spate, plus designul jantelor. În sfârșit, ceva nou după mulți ani în care destule dintre jantele din aluminiu cu spițe radiale au evocat forma roților de căruță, vedem ceva care aduce cu stilul de avangardă al jantelor de pe cele mai spectaculoase concepte și italienești ale anilor 70 – 90.


Din cauza lipsei de informații de la producător, nu vă putem comunica nici măcar dimensiunile de gabarit ale lui Nissan Epoch Concept. Altfel, proporțiile sale sugerează apartenența la segmentul superior al clasei compacte sau cel inferior al clasei medii. Nissan a menționat că varianta de serie a lui Nissan Epoch Concept îi vizează pe locuitorii zonelor metropolitane, cei care au o viață dinamică și preferă bune condiții de confort și tehnica avansată pentru deplasările zilnice.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE