Ford F150 – cu 300 kg mai usor gratie caroseriei din aluminiu (cu video)

Ford revolutioneaza segmentul camionetelor full-sized odata cu lansarea moului model al legendarului F-150. Elementul cheie: folosirea in premiera in acest segment a aluminiului.

Platforma lui F-150 este noua, folosind un sasiu  reproiectat din otel ultra-rezistent si o caroserie din aluminiu care reprezinta o premiera in segment. Ford spune ca noul model este cu peste 300 kg mai usor decat modelul anterior, o cifra absolut remarcabila.

Gama de motorizari introduce doua unitati noi, un EcoBoost de 2,7 litri si un V6 de 3,5 litri, care se adauga motoarelor existente, 3.5l  EcoBoost si 5.0 l V8. Motorizarile EcoBoost vin la pachet cu sistem start&stop special adaptat sarcinilor de transport ale lui F-150 si cu grila frontala activa.

Noutatile tehnologice includ sistem de monitorizare 360 de grade cu camere video , rampe de incarcare pentru ATV si motociclete integrate, sistem de iluminare cu tehnologie LED, sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inci. In materie de siguranta avem centuri de siguranta gonflabile pentru pasagerii din spate, sistem de control al traiectoriei in viraje, precum si tempomat adaptiv, asistent de unghi mort si asistent de banda.

Adaugă un comentariu