Dinamica marcă de origine extrem-orientală prezintă Kia K4: sedan sport de clasă medie cu design ultrapersonal.

vezi galeria foto

În viitorul apropiat va fi din ce în ce mai greu să spunem despre Kia că este o marcă mainstream. Creațiile sale sunt remarcabile atât prin stil cât și prin prestații, iar în Europa încă nu cunoaștem întreaga sa ofertă. Cu siguranță, toată lumea își amintește de Kia Stinger (sedan sport cu motorizare V6 și cutie de viteze AT8), o mașină pe care îți venea să o iei în loc de Audi A7, BMW 8 GranCoupe, Jaguar XE, Maserati Ghibli sau – de ce nu? – Mercedes-Benz CLS.


Interesant: profilul proaspăt-prezentatului sedan sport Kia K4 amintește tocmai de seriile Stinger și Optima, însă pe un fond stilistic nou. Acesta poartă inspirația filosofiei „Opposites United’ (probabil cu referire la interiorul relativ generos și forma evident sportivă a exteriorului), cu accent pe tematica „Power to Progress’. Indiferent cum se face teoria prezentării, important este că mașina are ceva de spus într-o piață în care supraponderalitatea SUV-urilor pare să se fi instalat comod.


În comunicat s-au mai folosit și cuvintele „twist logic’. Adevărul e că silueta lui Kia K4 arată armonios, dar nu în totalitate. Cumva, unele detalii ies în evidență și par să nu fi fost integrate până la capăt în ansamblul formelor. Mai vezi așa ceva la vehiculele din filmele SF bune, al căror design merge pe căi neexplorare și caută să rețină privirea tocmai prin factorul nepământean. Una peste alta, dacă am vedea Kia K4 în vreun film de genul Blade Runner sau Mandalorian, ar arăta cât se poate de firesc acolo.


Ni se mai promite o gamă originală de detalii stilistice pentru scaune, materiale noi, modele și culori interesante, inclusiv Medium Gray, Slate Green, Canyon Brown și Onyx Black pentru a accentua și mai mult senzația sofisticată și luxoasă a interiorului. Așteptăm cu nerăbdare noi imagini și informații despre Kia K4!

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE