In asteptarea viitorului XC90

Anul trecut la Frankfurt, Volvo a suprins pe toata lumea cu liniile indraznete ale lui Concept Coupe. Suedezii vor sa dea insa lovitura la Detroit cu un concept care prefigureaza succesorul actualului XC90.

Volvo XC Coupe Concept este cel de-al doilea dintr-o serie de trei concepte desenate de noul sef al designului Volvo, Thomas Ingenlath. Suedezii demonstreaza astfel capabilitatile noii platforme modulare a marcii (SPA – Scalable Product Architecture), care poate fi folosita pentru realizarea unei plaje largi de modele, de la cele compacte, la SUV-uri de clasa mare.

XC Coupe Concept este un coupe-SUV cu doua portiere si patru locuri si are linii care amintesc de Concept Coupe de la Frankfurt. Rotile de 21 inci, aripile evidentiate si silueta inalta indica un model mult mai robust. Elementele distinctive ale noului design Volvo sunt grila flotanta in fata, incadrata de farurile cu lumini de zi in forma de T, precum si blocurile optice spate, cu un design futurist care respecta insa traditia Volvo.

Adaugă un comentariu