Lectii de educatie rutiera de la Mercedes

In perioada 28 octombrie – 22 noiembrie 2013, Mercedes-Benz Romania, in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, sustine o serie de lectii de siguranta rutiera, in cadrul programului educational Mobile Kids, o initiativa Daimler, cu traditie si implementare la nivel international.

In prima saptamana de sesiuni de informare, Andi Moisescu a sustinut o lectie de educatie rutiera in Scoala Centrala din Bucuresti pentru elevii claselor a III-a, incurajandu-i sa devina cei mai responsabili participanti la trafic si un exemplu pentru ceilalti.

‘Am ales sa ma implic activ in programul educational Mobile Kids, in primul rand, prin prisma propriei experiente de parinte, fiindca stiu cat de importanta este educatia si crearea unor reflexe rutiere sanatoase pentru copiii nostri. In plus, actiunile sustinute de Organizatia Salvati Copiii vizeaza crearea unui mediu mult mai sigur pentru copii. Astfel, decizia de a ma alatura campaniei a fost cat se poate de fireasca, mai ales, alaturi de Mercedes-Benz Romania, un partener sigur de drum’, a comunicat Andi Moisescu, Presedintele Organizatiei Salvati Copiii.

Platforma educationala Mobile Kids, implementata pentru prima oara in Romania, este dedicata copiilor cu varste cuprinse intre sase si zece ani, cu scopul de a-i invata, intr-o maniera interactiva, regulile de circulatie si abordarea unui comportament corect in mijloacele de transport public si personal, pentru a preveni si reduce numarul accidentelor rutiere din randul copiilor.

Copiii sunt participanti activi in traficul rutier. Inca din scoala primara, acestia se deplaseaza pe jos, cu bicicleta si ca pasageri in autoturisme sau mijloace de transport in comun, multi dintre ei bazandu-se pe atentia deosebita a celorlalti participanti la trafic. Dar copiii pot contribui si ei la propria siguranta, prin acumularea unor reguli esentiale de circulatie.

‘Prin introducerea programului Mobile Kids in Romania, alaturi de partenerul nostru de incredere, Organizatia Salvati Copiii, dorim sa ne concentram eforturile in mod creativ in educarea micilor pietoni si a soferilor de maine. Continuam astfel traditia inceputa de Daimler, acum mai bine de 12 ani, initiind copiii in primele lor experiente rutiere si oferindu-le instrumentele necesare pentru a deveni cei mai responsabili participanti la trafic.’ a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

Adaugă un comentariu