Proaspăt perfecționata serie compactă Cupra Leon va aduce la apogeu transformarea pornită cu ani în urmă de la Seat Leon.

vezi galeria foto

Pentru că este mai joasă și are o siluetă mai fină, Cupra Leon arată și mai amenințător decât similar-restilizata versiune a actualei generații Cupra Formentor. Comunicatul mărcii spune că masca frontală arată ca un bot de rechin – unul deosebit de furios, fără doar și poate. Blocurile optice LED-matrix au luminile de zi așezate într-un model triunghiular, ceea ce ne amintește de sistemul de vizare laser al lui Predator din filmul omonim.


Nici nu se puteau găsi apropo-uri de imagine mai puțin subtile pentru a reflecta ambițiile ridicate ale noilor modele Cupra Leon. Oferta sistemelor de propulsie mizează din plin pe tehnologia avansată și este generoasă din punct de vedere conceptual. Aceasta include patru tehnologii diferite: TSI (benzină, turbo), benzină mild-hybrid (eTSI), TDI (turbodiesel) și eHybrid (plug-in hybrid). Noua generație de propulsii plug-in hybrid pune la bătaie o putere maximă de 272 CP (200 kW), oferind în același timp mai mult de 100 km de autonomie în regim 100% electric. Încărcarea rapidă se poate face la surse de curent continuu cu flux de până la 50 kW.


Pentru varianta de top Cupra Leon Sportstourer a fost introdusă o variant de motorizare TSI (benzină, turbo) care dezvoltă 333 CP (245kW). Transmisia integrală a acesteia dispune de funcție torque splitter, iar sistemul de frânare adoptă componente de origine Akebono.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE