(P) 5 criterii de care să ții cont când alegi covorul pentru dormitor

Dormitorul este spațiul în care te întorci după o zi plină, pentru a te liniști și a-ți reîncărca bateriile. Amenajarea dormitorului joacă un rol important pentru odihnă, de aceea, trebuie să ai grijă la detalii. Iată niște ponturi pe care să le folosești în alegerea covorului, un element esențial pentru atmosfera din dormitor.

Alege covorul în funcție de dimensiunea patului

Covorul are un rol foarte important în aspectul general al camerei, deoarece, de cele mai multe ori, este poziționat în centrul încăperii, uneori, chiar sub pat. Pentru că trebuie să aibă și un rol funcțional, dimensiunea covorului trebuie aleasă după o regulă a amenajărilor interioare. Acesta trebuie să depășească lungimea și lățimea patului cu 20-40 cm, astfel încât să arate bine, dar și să ofere confort, astfel încât, în momentul în care te trezești să pășești pe ceva moale și pufos. Pentru asta, ai la îndemână https://www.vivre.ro/s-149/covoare, locul în care vei găsi modele pentru toate gusturile și stilurile, astfel încât dormitorul tău să arate impecabil.

Covorul trebuie să fie gros și dintr-un material plăcut la atingere

Indiferent de dimensiunea lui, covorul pentru dormitor trebuie ales în așa fel încât să dea o stare de bine, să fie realizat dintr-un material plăcut la atingere. Pentru această încăpere se recomandă covoare din lână, groase și călduroase. Poți opta și pentru covoare din alte materiale, precum mătase sau sisal, însă, înainte de a lua o decizie, informează-te cu privire la întreținerea acestora. Covorul din dormitor are, în general, dimensiuni medii sau mari, așa că nu vrei un material dificil de curățat sau care se deteriorează rapid și are un aspect neplăcut, odată cu trecerea timpului.

Culoarea trebuie să inspire liniște

Pentru că dormitorul este o cameră dedicată odihnei, culorile de aici trebuie să fie relaxante. Covorul ar trebui să aibă o nuanță deschisă, caldă, care să contribuie la obținerea unei atmosfere calme. De asemenea, o altă idee este să asortezi culoarea covorului cu a draperiilor pentru ca dormitorul să aibă un aspect uniform și să fie cât mai liniștitor. Alege o paletă de culori care să inspire pace, seninătate și să te ajute să te relaxezi în timpul somnului.

Forma covorului din dormitor este de obicei dreptunghiulară

Pentru că este nevoie de uniformitate și unitate, ar fi ideal ca forma covorului să o imite pe cea a patului. Liniile curbe nu sunt recomandate în dormitor, pentru că atrag atenția prea mult. Excepție fac situațiile în care amenajarea dormitorului este în stil romantic. Totuși, pentru un stil mai simplu precum cel clasic sau minimalist este recomandat să optezi pentru un covor dreptunghiular.

Dacă dormitorul are o suprafață foarte mare, poți deveni puțin mai creativ și să faci o alegere mai îndrăzneață. Un covor oval sau rotund, foarte pufos, poate să fie chiar punctul central al încăperii și să atragă prin aspect. În această situație, încearcă să nu decorezi camera în exces și să nu ai combinații de culori contrastante, pentru că atmosfera va deveni încărcată.

Alege un covor gros, pentru amortizarea sunetelor

Cu siguranță, vrei ca noaptea să fie cât mai odihnitoare și să nu te deranjeze sunetele din exterior. Chiar dacă nu pare, un covor bine ales are avantajul că protejează împotriva zgomotelor. Un covor din lână poate opri sunetele să ajungă la tine și, astfel, te vei odihni fără probleme.

Dormitorul reprezintă un sanctuar pentru orice persoană, un loc în care liniștea este foarte importantă. Poți crea armonie prin alegeri înțelepte, atunci când vine vorba despre decor, iar covorul este un element care merită atenție, pentru că poate să dea direcția dorită. Ține cont de culoare, formă, dimensiune și alte criterii, atunci când alegi covorul din dormitor, dacă vrei să obții atmosferă relaxantă de care ai nevoie după o zi plină.

Adaugă un comentariu