Cauze pentru care angajații valoroși demisionează

Sunt nenumărate motive pentru care oamenii demisionează. În cazul celor valoroși, există însă câteva pattern-uri, care ar trebui să fie văzute de către angajatori ca niște stegulețe roșîi.

Iar când oamenii buni pleacă și continuă să plece, e clar că trebuie luate măsuri. Unele lucruri clar nu funcționează. Iar oamenii, angajații, ar trebui văzuți că fiind resursa cea mai importantă a unei companii.

Din păcate, în lupta lor pentru notorietate și pentru profit, managerii și patronii pierd din vedere chiar angajații. În fond, cei mai valoroși angajați din echipă sunt și cei care pun lucrurile în mișcare și care generează bunul renume al firmei, precum și cifrele cu multe zerori în rapoartele cu încasări.

Neglijența managerilor și a team-leaderilor sunt, de altfel, principalele motive pentru care cei mai buni oameni din firme demisionează mai rapid decât și-ar dori angajatorii.

  1. Managementul defectuos

Angajații cei mai pregătiți sunt, surprinzător sau nu, și cei care au și alte așteptări de la joburile lor, în afară de cele financiare.

Iar managemenetul defectuos e o problema pentru ei, pentru că se poate traduce prin probleme de comunicare (de cele mai multe ori unidirecțională) sau de logistică.

Este important că angajații să aibă o experiență plăcută la locul de muncă, nu doar un “pachet salarial avantajos”, pe care l-ar obține și în altă parte, alături de multe alte beneficii.

  1. Demotivarea

Un alt factor care îi determina pe angajații de top să renunțe la un anumit loc de muncă este demotivarea. Acesta este un capitol sensibil, la care, din păcate, cei mai mulți dintre antreprenorii și managerii din România încă mai au de învățat.

Aprecierea, de orice natură ar fi, este importantă, iar angajatorii ar trebui să muncească mai mult la acest capitol dacă vor să-și păstreze salariații. Și vorbim despre cei care ocupă locuri de muncă atât din Cluj, cât și locuri de muncă în Suceava, de exemplu.

  1. Restricțiile

Angajații caută tot mai mult locuri de muncă unde să se poată simți relaxați, ceea ce e firesc. Astfel, nu este de mirare că a crescut numărul de oferte de joburi care pun accentul pe facilități precum lucrul de acasă, flexibilitatea orelor de program sau pauzele de masă suficient de lungi, tot mai cerute de potențialii salariați.

De asemenea, încălcarea dreptului la opinie sau restricțiile de ordin vestimentar sunt alte cauze care i-ar putea determina pe angajații de top să demisioneze.

  1. Lipsa oportunităților de dezvoltare

Dincolo de toate acestea, angajații cei mai buni doresc să se dezvolte din punct de vedere profesional, nu doar să câștige salarii avantajoase. Ei se gândesc la viitor și-și dau seama că e important să se dezvolte permanent.

Așadar, lipsa oportunităților de dezvoltare în firma în care se află este unul dintre argumentele pe care se bazează în decizia de a-și schimbă locul de muncă.

  1. Suprasolicitarea

Suprasolicitarea este un alt motiv pentru care angajații demisionează. De regulă, angajații care sunt eficienți primesc mai multe sarcini din partea superiorilor, de foarte multe ori fără a fi plătiți suplimentar.

În acest moment, există două alternative: fie angajatul în cauza devine extenuat și, implicit, ineficient, fie alege să renunțe la jobul pe care îl are și să se reorienteze.

Adaugă un comentariu