Ce să ai în vedere când pleci cu mașina pe distanțe mari

Mașina este probabil cea mai comodă variantă de a te deplasa oriunde, atât zilnic, până la serviciu, cât și ocazional, când pleci în vacanță. Când urmează să conduci pe distanțe mai mari, de câteva sute de kilometri sau poate chiar mii, dacă pleci în altă țară, trebuie să fii pregătit psihic și odihnit pentru a te putea concentra permanent la drumul pe care îl ai de parcurs. Pe lângă asta, ar fi bine să fii atent la trei aspecte care ar putea să îți simplifice călătoria și să îți rezolve eventualele probleme care pot apărea în trafic.

  1. Suportul pentru telefon

Mai ales dacă nu cunoști exact drumul pe care urmează să îl parcurgi, sau dacă trebuie să ajungi la o destinație complet necunoscută, sigur te vei folosi de telefonul mobil pentru a-ți arăta care este ruta pe care trebuie să o urmezi. Utilizarea telefonului mobil în timpul șofatului este interzisă prin lege, așa că vei avea nevoie de un suport auto telefon în care să fixezi dispozitivul în timp ce acesta te îndrumă spre destinație. Acest instrument nu îți este util doar pentru a respecta legea, ci mai ales pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic, pentru că îți permite să fii în totalitate atent la drum, fără a fi tentat să stai cu mâna pe telefon. Suportul pentru telefon îți este de ajutor pe toată durata deplasării cu mașina, pentru că facilitează folosirea telefonului fără a te pune în pericol.

  1. Roata de rezervă

Cel mai bine este să fii precaut și conștient că se poate întâmpla orice eveniment mai puțin plăcut când conduci pe o distanță mare, așa că cel mai bine este să anticipezi astfel de situații și să fii pregătit. Decât să aștepți să îți sară altcineva din trafic în ajutor sau să vină un prieten din zonă la tine, mai comod ar fi să ai roata de rezervă în mașină și să fie nevoie doar să o înlocuiești. Ar trebui să ai în permanență în mașină o astfel de roată, nu doar când pleci la drum lung, pentru că te poate scuti de mult timp pierdut, de bani cheltuiți și de foarte probabila stare de nervi care apare în astfel de situații. Pleacă mereu echipat cu tot ce ai nevoie în caz că apar defecțiuni tehnice ale mașinii, pentru a nu fi luat prin suprindere.

  1. Rovinietă, ITP și RCA

Înainte de a pleca la drum, asigură-te că ești în regulă cu toate taxele pe care le ai de plătit, incluzând aici rovinieta, Inspecția Tehnică Periodică a mașinii și asigurarea obligatorie pentru aceasta. Dacă una dintre acestea este expirată, riști să fii prins circulând în afara legii și vei fi sancționat conform prevederilor din Codul Rutier. Cu siguranță nu vrei să fii amendat sau să rămâi fără certificatul de înmatriculare, așa că verifică din timp care este termenul de expirare pentru fiecare dintre cele menționate, pentru a evita eventuale neplăceri în trafic. Nu miza pe noroc, gândindu-te că nu vei fi prins dacă circuli fără să ai una din cele trei valabilă. Pentru rovinietă, de exemplu, pe drumuri există camere de filmat care citesc numerele de înmatriculare și le depistează instant pe cele care circulă fără să o fi plătit. Așa că cel mai bine este să nu riști.

Sursă foto: https://www.pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu MobiUp

Adaugă un comentariu