(P) Alegerea soluțiilor optime de ambalare pentru afacerea ta!

Prin definiție, un ambalaj reprezintă în primul rând un material, ce poate fi de o anumită natură, de la hârtie și carton până la plastic, folie și multe altele, care se folosește la împachetarea unui obiect în scopul păstrării, depozitării sau transportului acestuia. Astfel, putem spune și că ambalajul conține și conservă, protejează, transportă și chiar și promovează. De asemenea, în funcție de tipul de ambalaj, acesta chiar vinde, ceea ce conține și promovează.

În timp ce ambalajele pentru impacetare și conservare sunt realizate în cele mai multe cazuri de companiile care produc și ceea ce se afla în ele, exista și acele ambalaje, utilizaje predominant în scopul depozitării și transportului, realizate de alti producători. Și, fară îndoială că în acest sens, cele mai comune materiale utilizate sunt plasticul, în numeroasele sale forme, și cartonul.

Pe cât de ieftine, pe atât de ușor de utilizat și practice, cutiile de carton sunt utilizate în numeroase industrii de foarte mult timp pentru a depozita, ambala și transporta anumite produse, de la haine și accesorii până la alimente și băuturi. Se pot realiza atât cutii din plastic mai moale cât și mai tare, care să poată rezista mai bine la umezeaza, principalul inamic al acestui material, cât și la sarcini mai mari în ceea ce privește încărcătură dintr-o cutie de carton. De asemenea, prin faptul că pot fi pliate și asamblate cu ușurință, sunt ideale în locațiile unde lipsa de spațiu este vizibilă. Ocupă în acest sens și mai puțin loc când sunt transportate spre locațiile în care urmează a fi utilizate.

Pe de altă parte, al doilea cel mai comun material, plasticul desi nu poate fi pliat la fel că și cartonul, este utilizat în realizarea de recipiente modulare, în care capacele, pereții și alte elemente pot fi scoase cu ușurință și mai apoi puse la loc, asamblând o cutie în doar câteva secunde. În plus, acest material este „imun’ la apă și umezeală și vă rezista astfel și în locații precum frigorifere sau acolo unde avem de-a face cu temperaturi mari.

Printre cel mai mari și mai buni producători se soluții de ambalare din plastic se numără și SchoellerAllibert, ale căror recipiente cuprind cutii, navete, containere, boxpaleti și multe alte produse din categoria ambalajelor. Acestea sunt clasificate în categorii precum containere pentru sarcini grele, care de regulă sunt matevrate cu diverse echipamente și utilaje, și containere ce pot fi manipulate manual, de către operatori umani sau cel mult cu ajutorul unui stivuitor.

De la un domeniu la altele, în care soluțiile din plastic sunt utilizate, contează anumite aspecte ale acestora, precum tipul de containere, designul, tipul de material plastic și așa mai departe. Plasticul cu proprietăți elastice va rezista mai bine la frig în timp ce plasticul mai rigid va rezista mai bine la căldură însă poate deveni casabil la temperaturi mult prea scăzute. Și desigur, este nevoie de fiecare dată de materii prime de cea mai bună calitate, amestecate în proporții corecte.

Ca și multe alte produse, și soluțiile de ambalare din plastic sunt testate înainte de a fi oferite spre vânzare sau închiriere, existând desigur și această opțiune, direct de la producător sau alternativ, prin colaboratrii acestuia, așa cum putem afla și de pe site-ul lor, Schoellerallibert.com. Astfel, o dată cu produsele în sine sunt oferite și informațiile necesare despre acestea precum greutate recipientului, dimensiunile, chiar domeniile în care pot fi utilizate, durată estimativă de viață, sarcina maximă ce poate fi încărcată în ele și nu numai. De asemenea, se poate nota și tipul de material plastic utilizat, tipul de pereți și bază pe care o cutie le prezintă, etc.

Acolo unde este vorba despre produse mai grele, alimente proaspete precum fructe sau legume, obiecte ascuțite sau sticle de băuturi sau alte lichide, este clar că o alegere mai buna este un recipient de plastic și nu unul de carton, care se poate rupe sau tăia ușor. De asemenea, prin faptul că o cutie poate avea baza sau pereții perforați, se asigura și o bună circulație a aerului, esențială în multe cazuri, pentru a păstra prospețimea și chiar și aspectul conținutului.

Acest producător propune în numeroase industrii containerele sale stivuibile, perfecte atât în depozitare cât și în transport, oferind în principal un nivel mai ridicat de siguranță. Cutiile, puse una peste alta, nu vor aluneca și nici nu se vor mai mișca așa ușor individual, existând riscul să cadă de la înălțime sau să se verse.

Cum cererea este în continuă creștere și se doresc produse din ce în ce mai bune, personalizate fiecărui client în parte și care să fie cât mai eficiente, se fac mereu noi cercetări și se caută cele mai buna soluții de proiectare. Fie că se alege varianta achiziției sau a închirierii, clienții trebuie să primească ceea ce au nevoie și desigur, la un preț bun. Se asigură în acest fel atât capacitatea lor de a-și desfășură mai bine sarcinile cât și posibilitatea de a alege și cu alte ocazii produse de la același furnizor.

Varianta închirierii este aleasă deopotrivă atât de firme mari cât și mici, care în anumite momente au nevoie de un surplus de soluții de ambalare din plastic. Per total, cheltuielile sunt chiar mai mici, dar fiind faptul că după utilizare, nu mai este nevoie de un spațiu de depozitare al acestora ci sunt returnate furnizorului, eliminând astfel costurile în acest sens.

Adaugă un comentariu

Articole similare