(P) Ce trebuie să știi înainte de a apela la un amanet auto și mașini?

Nu de puține ori în viață te confrunți cu probleme financiare, care trebuie rezolvate rapid. Pentru a reuși să treci cu bine peste aceste momente, de regulă apelezi la ajutorul prietenilor, rudelor și a cunoștințelor, sau la varianta unui credit obținut de la o bancă. Dar, câteodată, toate aceste soluții pe care ți le-am prezentat mai sus… pur și simplu nu mai funcționează. Motivele pot fi numeroase, dar asta nu îți oferă niciun fel de consolare. Tu știi că ai nevoie de bani acum, și nu știi ce să faci ca să ieși din acest impas financiar. În acest caz, o soluție bună pentru tine ar fi să apelezi la un amanet auto și mașini, pentru a obține rapid banii de care ai nevoie, iar autoturismul personal lăsat drept garanție îți poate aduce o sumă frumoasă.

Nu doar bijuteriile se amanetează

Până acum ceva vreme, la casele de amanet nu te puteai prezenta decât cu bijuterii, și așa puteai obține diferite sume. Acum, lucrurile s-au schimbat foarte mult, și găsești și firme precum go kredit – amanet auto si masini unde, după cum îi spune și numele, poți să primești bani frumoși atunci când îți lași drept garanție autoturismul personal. Pare o soluție bună și în cazul tău? Atunci hai să vedem și ce mai trebuie să știi înainte de a apela la un amanet auto.

Împrumut pe termen scurt

Prima, dar și cea mai importantă regulă pe care trebuie să o cunoști înainte de a apela la un amanet auto este că împrumutul pe care îl vei primi va fi acordat pe termen scurt, așa că gândește-te bine dacă ai posibilitatea să îl returnezi în termenul stipulat în contract. Nu uita nici de comision. Prin urmare, analizează bine dacă apelarea la un amanet auto este cea mai bună soluție pentru tine, și apoi, dacă totul este în regulă, mergi în continuare pe acest drum.

Mașina trebuie să fie în stare de funcționare

Atunci când decizi să apelezi la un amanet auto și mașini pentru a primi rapid suma de bani de care ai nevoie, este important să te prezinți cu un autoturism în bună stare de funcționare.În niciun caz nu te prezenta cu o mașină defectă, sperând că vei primi ceva bani și așa. Întotdeauna autoturismul va fi verificat în prealabil de personalul de specialitate al amanetului, și în funcție de această evaluare vei primi o sumă, mai mare sau mai mică.
În cadrul evaluării, se va ține cont de marca și modelul autoturismului, anul în care a fost fabricat, gradul de uzură și valoarea de piață. Niciodată, în niciun amanet auto și mașini nu ți se va permite auto-evaluarea propriei mașini, ci întotdeauna va conta doar părerea experților firmei.

Actul de proprietate al mașinii

Deși nu este nevoie de un dosar stufos cu acte, ca în cazul băncilor, atunci când soliciți un credit, există totuși unul fără de care contractul nu poate fi încheiat. Este vorba despre actul de proprietate al mașinii, așa că ai grijă să nu îl uiți atunci când vii aici.

Documente necesare

Pentru că tot am amintit de actul de proprietate al mașinii, trebuie să mai discutăm un pic și despre restul de acte de care ai nevoie pentru încheierea contractului. În afară de actul despre care tocmai ce ți-am vorbit, mai este nevoie de cartea ta de identitate, un certificat de înmatriculare al autoturismului, cartea de identitate a acestuia, iar în cazul în care este vorba despre o mașină ‘pe firmă’, este necesară și o copie după certificatul de înmatriculare al firmei în Registrul Comerțului.
Cu dosarul care conține aceste documente, la care se adaugă și autoturismul propriu-zis, te vei prezenta la casa de amanet pe care ai ales-o, iar acum va urma evaluarea mașinii. După cum este și normal, cu cât uzura este mai mică, anul de fabricație mai nou, iar producătorul este unul cu ‘greutate’ în domeniu, cu atât suma pe care o vei putea obține este una mai mult decât generoasă. Dacă până aici totul este bine, ești mulțumit de suma care ți-a fost oferită, se trece la etapa următoare, respective încheierea contractului de amanet auto.

Cât durează un contract de amanet auto

De obicei, un astfel de contract se încheie pentru o durată de 30 de zile, dar valabilitatea acestuia poate fi prelungită, la cererea ta, în calitate de client. De asemenea, există și posibilitatea ca acesta să achite mai devreme împrumutul contractat, iar în acest caz nu doar că va intra mai repede în posesia autoturismului lăsat garanție, ci va fi recalculat și comisionul, astfel încât să se plătească doar pentru zilele în care mașina a fost amanetată.
Din păcate, există și situații în care clientul nu mai poate restitui împrumutul în termenul stabilit în contract. În acest caz, într-o primă fază, cel mai probabil va urma prelungirea contractului, și va plăti și comision. Dacă nu anunți că vrei prelungirea contractului, riști să îți pierzi mașina. Prin urmare, totul depinde doar de tine, așa că dacă vrei să îți recuperezi mașina personală lăsată drept gaj, trebuie să ai grijă să respecți întocmai regulile stabilite prin contract.

Mașina ta va fi păstrată în siguranță

Orice amanet auto și mașini profesionist are mare grijă de bunurile clienților săi, așa că mașina ta va fi păstrată în siguranță, într-un parc auto bine păzit, eventual și cu supraveghere video. La returnare, autoturismul tău trebuie să se afle exact în aceeași stare ca atunci când l-ai predat, dar după cum spuneam ceva mai sus, alege doar firmele profesioniste, și atunci nu vei avea de ce să îți faci astfel de griji.

Adaugă un comentariu