(P) Pregătirea mașinii pentru iarnă înseamnă și alegerea asigurării potrivite

Starea carosabilului din timpul sezonului rece reprezintă testul suprem pentru orice șofer. Condițiile meteo ajung de multe ori să ne pună atât pe noi, cât și propriile autovehicule în situații periculoase. De luat în considerare că, de cele mai multe ori, asigurarea obligatorie nu acoperă toate situațiile apărute și nici toate cheltuielile pentru reparații. Dacă avariile nu au fost create din vina altui șofer ci au alte cauze, precum cele naturale, asigurările CASCO acoperă o gamă mai largă de distrugeri, pe care asigurările de tip RCA nu o fac.

Care sunt situațiile specifice iernii ce impun o asigurare Casco?

Prima situație este cel mai des întâlnită și este cauzată de lipsa conduitei preventive și a anvelopelor potrivite. Acestea, nefiind adecvate pentru condițiile de vreme, ajung să te pună în situația în care, din cauza poleiului, îți vei avaria mașina. A doua situație este atunci când avariezi o altă mașină, iar a treia, când ești avariat de către alți participați în trafic. Pe lângă verificarea anvelopelor, precum și a plăcuțelor de frână, trebuie să iei in considerare achiziționarea unei asigurări corespunzătoare.

Pentru situațiile în care avariezi un alt autovehicul, asigurarea obligatorie te va ajuta să îl despăgubești pe proprietarul mașinii și invers, în cazul în care greșeala a fost a celuilalt șofer. Dar dacă incidentul a fost cauzat de tine, RCA-ul nu îți repară autovehiculul, doar îi repară celuilalt șofer mașina. 

A patra situație pe care trebuie să o iei în considerare este cea care implică hazardele naturale. Îți aducem aminte un episod din iarna geroasă a anului 2018 când, în București, foarte multe mașini au fost avariate fie de țurțurii care cădeau, fie de către ramurile înghețate ale copacilor. După cum am văzut cu toții, primăriile și asiguratorii nu au fost pregătiți pentru un asemenea eveniment, iar situația a rezultat în multă frustrare, bani cheltuiți din buzunarele proprietarilor și drumuri inutile. Pentru a evita momentele de acest gen, poți economisi timp și bani la semnarea unei polițe cu asigurarea potrivită. Cum? Accesează Fast Asigurări și stai de vorbă online cu un specialist în domeniu, care te va îndruma pas cu pas.

A cincea situație este apariția loviturilor, zgârieturilor de pe mașină, de multe ori datorate procesului de deszăpezire sau chiar de ridicare a gunoiului etc. Trebuie să fii atent cum parchezi mașina, unde și cât de expusă este.

Recomandat este să achiziționezi și o asigurare CASCO, aceasta ajutându-te cu reparația mașinii pentru mai multe categorii de incidente. Să nu ai o asigurare bună înseamnă drumuri multe, situații neplăcute și verdict nefavorabil din partea companiei de asigurări, fapt care te va obliga să cauți mereu o alternativă pentru fiecare schimb sau înlocuire de piese și o cheltuială mai mare. 

Ca urmare a situațiilor neprevăzute provocate de condițiile meteo pe timpul iernii cel mai recomandat este să asiguri mașina cu o asigurare CASCO. O astfel de poliță de asigurare te ajută nu numai cu salvarea banilor pe care i-ai fi cheltuit pe reparații, dar și cu siguranța că poți fi despăgubit la timp.

Cum pot afla valoarea unei asigurări CASCO?

Dacă dorești să achiziționezi o poliță de asigurare CASCO, echipa Fast Asigurări îți pune la dispoziție profesioniști din domeniul asigurărilor. Tot ce trebuie este să fii conectat online, prin video call, totul în mai puțin de 20 de secunde. Pentru mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi intrand pe www.fastasigurari.ro.

Adaugă un comentariu