(P) Uită de cozi! Obține vigneta Ungaria online cu doar câteva click-uri

Autostrăzile din Ungaria sunt rute importante de tranzit pentru călătorii rapide, acestea făcând legătura cu multe țări din Europa Centrală și de Vest. Pentru a utiliza tronsoanele de drumuri, șoferii trebuie să achite anumite taxe. Vignetele – taxele de drum – în Ungaria, pot fi plătite la ghișee sau online. În acest material, discuta despre vigneta Ungaria online. De unde poți să cumperi vigneta online, care este prețul acesteia, dar și ce perioadă de valabilitate are.

Vigneta Ungaria online – de unde să o cumperi

Dacă vrei să tranzitezi țara vecină în fără bătaia de cap a taxelor de drum, afla că poţi să achiziţiona vigneta Ungaria online, iar procesul este acum mai ușor ca niciodată. Te întrebi de unde cumpăr vigneta Ungaria? Ei bine există posibilitatea de a efectua achiziția online. Nu trebuie decât să deschizi motorul de căutare Google şi să introduci expresia vigneta Ungaria sau vinieta Ungaria. Îţi vor fi afișate numeroase portaluri care oferă acest serviciu sau poţi accesa direct o platformă dedicată. Ulterior procesul se dovedește a fi rapid, eficient. Un aspect important este că nu necesită înregistrare prealabilă. Iată pașii simpli pe care trebuie să îi urmați:

 

Pentru a începe procesul de achiziție, accesează platforma dedicată pentru achiziționarea vignetei pentru Ungaria.  Aici vei afla toate detaliile importante, legate de tipuri, perioada de valabilitate, vigneta Ungaria preţ.

Pentru a realiza procesul, trebuie să furnizezi câteva informații despre vehiculul pe care-l vei conduce când vei tranzita țara, inclusiv categoria acestuia și categoria tarifară dorită – zilnică, săptămânală, lunară sau anuală.

Selectează data de început a valabilității pentru vigneta achiziționată. În mod implicit, vigneta este valabilă de la data și ora achiziției, dar ai opțiunea de a selecta o altă dată în funcție de necesitățile tale.

Completează formularul cu numărul de înmatriculare al vehiculului pentru care plătești taxa. Această informație este importantă pentru validarea și asocierea vignetei cu vehiculul corespunzător.

Finalizează procesul efectuând plată cu cardul bancar. Platforma acceptă multe tipuri de carduri bancare, astfel că procesul este confortabil și flexibil.

După finalizarea plății, vei primi o confirmare a achiziției prin e-mail. Documentul de confirmare a plății servește drept dovadă a achiziției și a valabilității vignetei.

Tipuri de vignete pentru Ungaria

Vignetele pentru autostrăzile din Ungaria au perioade de valabilitate diferite, pentru a se potrivi nevoilor șoferilor auto. Iată principalele tipuri de vignete disponibile:

 

Vignetă Zilnică (1 zi) – este valabilă din momentul achiziției pentru toate tronsoanele de drum cu taxă din Ungaria.

Achiziție în avans – în cazul achiziției în avans, vigneta de 1 zi este valabilă între orele 0:00 a.m. și 12:00 p.m. din data calendaristică indicată de client.

Achiziție în ziua tranzitului: în cazul achiziției în ziua în curs, valabilitatea începe de la data și ora achiziției până la ora 24:00 din ziua respectivă.

Vignetă Săptămânală (10 zile)  – este valabilă pentru toate tronsoanele de drum cu taxă din Ungaria, pentru încă 9 zile de la data achiziției sau de la data de început indicată de client.

Durată de Valabilitate – vigneta săptămânală este valabilă pentru 10 zile calendaristice consecutive până la ora 24:00 din ultima zi de valabilitate.

Vignetă Lunară – este valabilă pentru toate tronsoanele de drum cu taxă din Ungaria, de la data achiziției sau de la data de început specificată de client până la ora 24:00 a aceleiași zile a lunii următoare.

Valabilitate până la sfârșitul lunii – în cazul în care data de expirare lipsește în luna respectivă, vigneta este valabilă până la ora 24:00 a ultimei zile din lună.

Vignetă Județeană – este valabilă pentru toate tronsoanele de drum cu taxă ale județului selectat, până la prima intersecție a județului învecinat.

Achiziție în avans: pentru achizițiile în avans, vigneta este valabilă pe parcursul anului de la data achiziției până la 31 ianuarie a anului următor.

Vignetă Anuală – este valabilă pe toate tronsoanele de drum cu taxă din Ungaria.

Achiziție în avans în cazul achiziționării anticipate, vigneta este valabilă din prima zi a anului respectiv până la 31 ianuarie a anului următor.

Achiziție în cursul anului  – în cazul achiziției din timpul anului, este valabilă de la data achiziției până la 31 ianuarie a anului următor.

 

Prețurile vignetelor pentru Ungaria în 2024

Costul vignetelor din Ungaria pentru anul 2024 diferă, fiind influențat de perioada pentru care este achiziționată, tipul vehiculului utilizat. Vingeta judeteană porneşte de la 5150 Ft pentru autoturisme D2 ( maxim 7 persoana, masă până în 3.5 t) pentru drumurile naționale şi 6660 Ft pentru drumurile județene, costul poate ajunge însă până la 13330 Ft pentru vehiculele cu capacitate mare (tiruri, autocare)

 

Achiziționarea vignetei Ungaria poate fi un proces simplu, comod și rapid, cu opțiunea de a cumpăra online, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă. Cu o platformă eficientă o poți  achiziţiona lejer pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

taguri
Adaugă un comentariu