O garnitura de tren Maglev a depășit 600 km/h într-un test

Japonia ne demonstrează încă o dată ce înseamnă transportul pe calea ferată. Într-un test organizat astăzi, garnitura de tren Maglev a reușit să doboare, pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână, recordul de viteză înregistrat de un astfel de agregat.

Trenul Maglev a reușit pentru o perioadă scurtă de timp să ruleze cu o viteză de 603 km/h pe o linie de test aflată în apropierea muntelui Fuji. Conform oficialilor care s-au ocupat de acest test, garnitura botezată Lo Series a reușit să parcurgă 1,8 kilometri în mai puțin de 11 secunde.

Așa cum afirmam și mai sus, săptămâna tecută, aceeași garnitură a reușit să ruleze cu 590 km/h, doborând recordul de 581 km/h care data din 2003.

Maglevul este un tren cu levitație magnetică. Acesta utilizează câmpuri magnetice de o intensitate ridicată, astfel fiind eliminat contactul cu șina. În urma acestei tehnologii, forțele de frecare sunt mai mici, iar vitezele mari pot fi atinse mult mai facil.

“Rularea era confortabilă și stabilă (n.r. la 603 km/h). Am vrea să continuăm să analizăm datele și să le folosim pentru dezvoltarea automobilelor și a altor echipamente”, a declarat Yasukazu Endo, șeful Centrului de testare Maglev pentru publicația Asahi Shimbun.

Sursa | The Guardian

Adaugă un comentariu

Articole similare